21:26 02.08.2023

Українська дипломатія активно працює над підготовкою до нового політичного сезону в іноземних столицях

2 хв читати
Українська дипломатія активно працює над підготовкою до нового політичного сезону в іноземних столицях

Українська дипломатія активно працює над підготовкою до нового політичного сезону в іноземних столицях та штаб-квартирах міжнародних організацій, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Президент поставив керівникам закордонних дипломатичних установ чіткі завдання на найближчі місяці: які конкретні рішення необхідні щодо Формули миру, зброї, вступу до ЄС та НАТО, гарантій безпеки, підтримки економіки, допомоги нашим людям. МЗС як координуючий інститут у сфері зовнішньої політики активно працює за всіма поставленими завданнями для зміцнення міжнародної підтримки та забезпечення потреб військових на фронті. Не даремно гаслом наради обрано лаконічне: "Перемога — понад усе!" Це головна мета для дипломатів", – заявив Кулеба на щорічній конференції керівників іноземних дипломатичних установ України у середу в Ужгороді.

У рамках заходу керівники зарубіжних дипломатичних установ України також отримали чіткі доручення від керівництва держави стосовно підготовки до низки майбутніх важливих самітів, забезпечення рішень про початок переговорів щодо вступу України до ЄС та на шляху до членства в НАТО.

Окрім виступів глави держави та міністра закордонних справ України, під час конференції відбулися окремі тематичні сесії за участю першої леді, керівника Офісу президента та його заступників, міністра оборони, міністра зі стратегічних галузей промисловості, інших керівників органів сектору безпеки та оборони.

Традиційно конференція послів проводиться наприкінці грудня. На доручення президента України цього року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба скликав захід влітку, що дозволило провести стратегічну сесію з українськими послами перед початком політичних сезонів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА