20:44 04.08.2023

У США стало менше громадян, які вважають за необхідне зробити більше для допомоги Україні у війні проти РФ

2 хв читати
У США стало менше громадян, які вважають за необхідне зробити більше для допомоги Україні у війні проти РФ

Кількість американців, які вважають, що США зробили достатньо, щоб зупинити агресію РФ в Україні, досягла 51%, а переконаних, що потрібно зробити більше, знизилася до 48%, свідчать результати опитування, проведеного в липні поточного року американською телерадіокомпанією CNN.

Як зазначається у пресрелізі, наприкінці лютого 2022 року, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, 62% респондентів на аналогічне запитання заявляли, що США мають зробити більше, а 38%, що "вже зроблено достатньо".

На запитання, чи має Конгрес США схвалити додаткові транші допомоги, 45% респондентів відповіли позитивно, 55% - негативно.

На уточнювальне запитання про те, яку саме підтримку США мають надавати Україні, 63% висловилися за допомогу в зборі розвідувальних даних, 53% - у підготовці українських військових, 43% - у наданні озброєння.

17% американців переконані, що американські військові мають брати участь у бойових діях в Україні. Ще 20% виступили за іншу форму допомоги.

Водночас 64% американців бояться, що війна в Україні може призвести до російських атак в інших точках світу (у лютому 2022 року було 77%), 59% - що перетече в широкомасштабну війну в Європі (було 80%), 56% - що зашкодить американській національній безпеці (було 72%).

77% опитаних турбуються, що війна в Україні може тривати без вирішення тривалий час, а 65%, що призведе до зростання загроз для демократії в інших місцях.

Під час дослідження було опитано 1279 респондентів віком від 18 років з усіх регіонів США. Похибка вибірки становила 3,7%. По 32% опитаних назвали себе прихильниками Демократичної або Республіканської партій, 36% - незалежними або прихильниками іншої партії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА