17:12 11.08.2023

Фракція "Євросолідарність" ініціює звільнення Буглака з посади члена ЦВК

2 хв читати
Фракція "Євросолідарність" ініціює звільнення Буглака з посади члена ЦВК

Фракція "Європейська солідарність" ініціює постанову Верховної Ради про звільнення Юрія Буглака з посади члена Центральної виборчої комісії, повідомляє пресслужба партії.

"Фракція "Європейська солідарність" ініціює постанову Верховної Ради щодо звільнення Юрія Буглака з посади члена ЦВК. Вважаємо, що інформація, яку оприлюднили журналісти проєкту "Радіо Свобода" "Схеми", є приводом для відповідного кадрового рішення, принаймні з позиції моралі та етики", - ідеться в повідомленні на сайті "Європейської солідарності" в п'ятницю.

"Усі посадові особи, які отримують зарплату з бюджету України, зобов'язані перебувати на своєму робочому місці й зупинити практику проведення засідань онлайн, оскільки "онлайн" війни не виграються. Українські вояки звільняють українську землю своїми життями", - наголошується в повідомленні.

"Так само й силові органи, зокрема Державне бюро розслідувань, має нарешті повернутися зі Львова, куди евакуювалося 24 лютого 2022 року, та працювати повноцінно в Києві, представляючи свої позиції в судах столиці, а не в Личаківському суді міста Львова, як це триває дотепер", - додали в "Євросолідарності".

Раніше проєкт "Схеми" від "Радіо Свобода" з'ясував, що член ЦВК Буглак виїхав з України за 12 днів до повномасштабного вторгнення і відтоді не повертався. Він проживає з родиною в американському штаті Флорида поблизу Маямі. Як з'ясували журналісти, протягом усього 2022 року Буглак отримував зарплату та інші виплати - сумарно йому нарахували 1,5 млн грн. Живучи за кордоном, Буглак восени 2022 року двічі просив про матеріальну допомогу з бюджету України - "на оздоровлення" і "для вирішення соціально-побутових питань у зв'язку з народженням дитини". І отримав цю допомогу - загалом розміром 230 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА