18:25 12.09.2023

Єдиний стандарт - наскільки наші дії допомагають фронту - Данілов про опитування "Демініціатив" щодо корупції

2 хв читати
Єдиний стандарт - наскільки наші дії допомагають фронту - Данілов про опитування "Демініціатив" щодо корупції

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов закликає оцінювати дії в публічній або професійній сферах за критерієм, наскільки вони допомагають фронту.

"Соціологія в умовах війни - це ефективна зброя і висока відповідальність. Мистецтво формулювати запитання - це гарантія очікуваного результату. І в умовах миру можна було б безкінечно бавитися в традиційні вітчизняні ігрища, жонглюючи цифрами та рейтингами. Але в умовах війни є єдиний найвищий стандарт, яким варто вимірювати все, що ми робимо в публічній або професійній сфері. Варто щоразу давати собі відповідь на одне запитання: чи наближає перемогу і допомагає фронту результат моєї роботи?" - написав він у мережі Х (Twitter) у вівторок.

Раніше було оприлюднено опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, проведене спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, згідно з яким 78% опитаних українців уважають, що президент України несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та військових адміністраціях.

"Добре, коли маєш можливість у безпечному тилу гратися в клікабельність майбутніх заголовків, погано, коли це не допомагає фронту, ще гірше - коли шкодить. Ми - українці! Наша сила завжди в єдності, особливо в моменти небезпеки", - написав також Данілов.

Своєю чергою Київський міжнародний інститут соціології зазначає, що "справді, для 89% населення корупція наразі дуже серйозна або скоріше серйозна проблема. Водночас на запитання про відповідальність за подолання корупції, яке було в іншому форматі, також найбільше респондентів говорили про президента / його Офіс".

"Більшість вважають корупцію поширеною в Україні, хоча з 2021-го до 2023 року частка тих, хто вважає її саме "дуже поширеною", знизилася з 63% до 43%. Також за цей період із 25% до 50% зросла частка тих, хто вважає, що органи влади скоріше ефективно борються з корупцією в Україні", - ідеться в пресрелізі КМІС.

Пресрелізи та звіти - КОМЕНТАР КМІС ЩОДО РЕЗУЛЬТАТІВ ОПИТУВАННЯ, ПРОВЕДЕНОГО НА ЗАМОВЛЕННЯ ФОНДУ "ДЕМОКРАТИЧНІ ІНІЦІАТИВИ" (kiis.com.ua)

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА