11:10 23.09.2023

Київ продовжить посилювати підтримку ЗСУ - міськрада

2 хв читати
Київ продовжить посилювати підтримку ЗСУ - міськрада

Підтримка столицею ЗСУ, незважаючи на бюрократичні та політичні перешкоди, має й надалі посилюватися. Це питання обговорювалося на спільній зустрічі депутатів Київської міської ради з громадою під стінами Київської міської ради в суботу, 23 вересня, повідомляє пресслужба міськради.

Як повідомив на зустрічі з ініціативною групою киян заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, підтримка містом ЗСУ полягає як у виділенні коштів на закупівлю дронів, спорядження, на першочергові потреби військових частин, на які місто з лютого 2022 року вже спрямувало понад 4,6 млрд грн, так і на інші потреби армії.

"Понад 4,6 млрд грн уже витратив Київ на безпеку, оборону та забезпечення захисників і їхніх родин із 24 лютого 2022 року. Із них майже 3,5 млрд грн пішло у вигляді субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші першочергові потреби військових частин міста, що виконують бойові завдання на передовій; понад 700 млн грн на виплату матеріальної допомоги захисникам та їхнім сім'ям; 439 млн грн спрямовано на забезпечення квартирами захисників, їхніх родин", - зазначив Бондаренко.

Він також нагадав, що Київрада у 2023 році передбачила загалом 5 млрд грн на підтримку військових.

"Київрада підтримала ініціативу мера міста Віталія Кличка щодо посилення підтримки ЗСУ на 5 млрд грн. Усі можливі ресурси місто й надалі спрямовуватиме нашим захисникам для наближення перемоги. Столиця надає максимальну підтримку виробникам дронів та іншого необхідного обладнання. Це приміщення, пільги, повне сприяння. Київ посилює підтримку ЗСУ. І в цьому питанні має бути максимальна взаємодія місцевої, центральної влади та громадськості", - зазначив Бондаренко.

Водночас, як зазначив він, від ситуації в столиці та стану міського господарства багато в чому залежить ситуація в країні.

"Важливо, щоб місто жило і працювало на перемогу. Треба виважено підходити до рішень щодо підтримки життєдіяльності міста. Критична інфраструктура, центри ухвалення рішень, комунікації, шляхи сполучення та багато іншого - все це необхідно підтримувати в належному стані. Тому бюджетне забезпечення цих напрямів має також бути на необхідному рівні", - наголосив Бондаренко.

Так, нагадав він, Київ витратив понад 2 млрд грн на усунення наслідків російської агресії.

Як зазначив депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець, учасники акції обговорили питання законопроєкту №10037, який пропонує перенаправити ПДФО із зарплат військових із місцевих бюджетів до державного бюджету.

"Натомість, ми пропонуємо зняти законодавчі обмеження, які забороняють місцевій владі напряму робити закупівлі в інтересах військових підрозділів", - зазначив Білоцерковець.

Відповідний проєкт закону вже внесено на розгляд парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА