13:19 04.10.2023

До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони - посол Маркарова

2 хв читати
До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони - посол Маркарова

До обрання нового спікера Палата представників США не може голосувати закони, однак уся інша робота, зокрема в комітетах, триває, повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

"Палата представників оголосила, що завершила сесійний тиждень і планує повернутися до роботи не раніше наступного вівторка. До цього часу буде йти жваве обговорення потенційних кандидатів, а самі кандидати будуть проводити закриті дискусії і тестувати рівень підтримки. Багато імен вже активно обговорюють - від традиційно в таких випадках лідера більшості Скаліза, який є наступним у партійній ієрархії після спікера (Кевіна Маккарті, усунутого з посади голосуванням у вівторок, - ІФ-У), до багатьох інших імен, однак поки кандидат чи кандидати не будуть публічно висунуті, обговорювати це зарано", - написала посол у фейсбуці у середу.

За словами Маркарової, з переважною більшістю імен, що звучать, та їхніми командами в України побудовано хороший конструктивний діалог.

"Ми ж у посольстві України в США продовжуємо активну роботу і з кокусами, і комітетами, і окремими конгресменами і, звичайно, з Сенатом над обговоренням наших потреб і можливих рішень щодо наступного пакету допомоги Україні.", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Палата представників США усунула Кевіна Маккарті з посади спікера нижньої палати Конгресу, повідомляє BBC.

Результат було отримано після напруженої, але тривалої переклички, під час якої від кожного учасника потрібно було внести свій вибір у протокол.

Майже 216 членів, зокрема вісім республіканців, проголосували за відсторонення каліфорнійського конгресмена від крісла спікера. Ще 210 представників - усі республіканці - проголосували за збереження Маккарті.

Патрік Макгенрі з Північної Кароліни, який підтримував Кевіна Маккарті, тепер є тимчасовим спікером, який фактично виконує обов'язки спікера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА