17:15 16.10.2023

Зеленський і Пріцкер обговорили питання забезпечення макрофінансової стабільності України у 2024 році

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення Пенні Пріцкер, яка перебуває в Україні з візитом, повідомляє служба глави Української держави.

Під час зустрічі Зеленський подякував президенту США Джо Байдену, Конгресу й американському народові за надання потужної допомоги Україні для протистояння російській збройній агресії.

"Ваш візит є сигналом міцної підтримки. Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомоги Україні пройти зимовий період і захистити об’єкти критичної інфраструктури", - цитує пресслужба президента.

Також Зеленський повідомив, що українських партнерів детально поінформували про термінові потреби посилити системи ППО, щоб захистити міста України, маршрути вітчизняного експорту та критичну інфраструктуру.

Сторони також обговорили питання забезпечення макрофінансової стабільності наступного року й тему відновлення України.

"Відновлення України попри російську агресію, що триває, є пріоритетом, оскільки дає змогу забезпечувати необхідні умови для боротьби та перемоги нашої держави", - наголосив глава української держави.

Він також додав, що проєкти з відновлення потребують приватних інвестицій, тому Україна розраховує на активне залучення бізнесу США до довгострокових проєктів у найбільш перспективних галузях української економіки, таких як сільське господарство, машинобудування, хімічна промисловість тощо.

"Особливий інтерес становить участь американських компаній у реконструкції української енергетичної системи. Це особливо актуально напередодні зимового періоду, коли агресор очікувано посилить атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури", - наголосив Зеленський.

Окрім цього, президент акцентував увагу на тому, що необхідно розробити механізми гарантування ризиків для залучення інвестицій.

Сторони також окремо обговорили питання використання заморожених активів РФ як "суттєвого джерела коштів для відбудови України".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА