15:54 18.10.2023

Шмигаль: Україна і Румунія виходять на якісно новий рівень співпраці

2 хв читати
Шмигаль: Україна і Румунія виходять на якісно новий рівень співпраці

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна і Румунія виходять на якісно новий рівень співпраці, це ще більше зміцнює солідарність у протистоянні російському агресору.

"Сьогодні в Києві відбулися спільні міжурядові українсько-румунські консультації, фактично спільне засідання урядів... Разом ми відкриваємо нову сторінку у відносинах України та Румунії і виходимо на якісно новий рівень співпраці. Це ще більше зміцнює нашу солідарність у протистоянні російському агресору", - сказав Шмигаль на пресконференції з прем'єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку в середу.

Прем'єр зазначив, що найперспективнішими у співпраці країн є чотири напрями: логістика, зокрема, активний розвиток Дунайського портового кластеру; прикордонна інфраструктура, зокрема, плани відкрити чотири нові пункти пропуску на Буковині та Закарпатті; сільське господарство, зокрема, у сфері зберігання зерна; енергетика.

За словами Шмигаля, за результатами консультацій було підписано сім документів: Спільну заяву; Міжурядову угоду про будівництво автодорожнього прикордонного мосту через р. Тиса між населеними пунктами Біла Церква та Сігету Мармацієй; Меморандум щодо посилення співпраці з метою забезпечення надійного транзиту продукції українського виробництва; Міжурядовий імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб; Декларацію про наміри між українським МОЗ і Міністерством охорони здоров'я Румунії; Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю.

Зі свого боку Чолаку розповів, що найближчим часом низка міністрів відвідають Україну для підписання інших документів про співпрацю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА