18:37 24.10.2023

Польська опозиція висунула Туска на посаду прем'єр-міністра

1 хв читати
Польська опозиція висунула Туска на посаду прем'єр-міністра

Лідери польських опозиційних партій "Громадянська коаліція", "Третій шлях" і "Ліві" офіційно підтвердили намір сформувати парламентську більшість і висунули кандидатуру лідера "Громадянської платформи" Дональда Туска на посаду прем'єр-міністра, повідомляє RMF24.

"Ми з лідерами опозиції підтвердили готовність до співпраці та формування більшості в парламенті. Ми готові сформувати уряд", - заявив Туск на спільній конференції.

Лідери опозиційних партій закликали президента Анджея Дуду не гаяти часу з термінами призначення першого засідання Кабінету міністрів, порахувати, де більшість, і одразу довірити місію формування уряду представникові опозиції, яка перемогла.

"Ми попросимо президента якомога швидше скликати засідання Сейму. В нас є більшість, щоб обрати прем'єр-міністра", - запевнив голова Польської християнської партії Владислав Косиняк-Камиш.

Як пишуть ЗМІ, водночас президент Польщі Анджей Дуда розпочав дводенні консультації з представниками партій, що ввійшли до парламенту. Поки що Дуда ще не просив когось спробувати сформувати уряд.

За результатами парламентських виборів, що відбулися в Польщі 15 жовтня, керівна партія "Право і справедливість" набрала 35,4% голосів, а "Громадянська коаліція" - 30,7%, проте разом з опозиційними "Третім шляхом" (14,4%) і "Новими лівими" (8,6%) вона здобуває більшість у парламенті.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА