17:49 30.10.2023

Дуже важливо зберегти нашу інфраструктуру - Зеленський у розмові з Рютте

2 хв читати
Дуже важливо зберегти нашу інфраструктуру - Зеленський у розмові з Рютте

Президент України Володимир Зеленський під час відеопереговорів із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте подякував за непохитну підтримку України з боку Нідерландів та вчасне виконання досягнутих раніше домовленостей, зокрема щодо надання додаткових ракет до систем ППО Patriot, підготовку до передання Україні літаків F-16, патрульних катерів, а також довготривалої фінансової підтримки.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, співрозмовники детально обговорили ситуацію на фронті. "Зеленський розповів про оборонні дії в Авдіївці на Донбасі, наступальні операції на бахмутському напрямку та на півдні нашої країни. Окремо він торкнувся питання підготовки енергетичної системи України до зимового періоду", - йдеться в повідомленні.

Глава держави поінформував про продовження роботи "зернового коридору" в Чорному морі та оборонні потреби України для захисту людей, критичної та портової інфраструктури країни.

"Дуже важливо зберегти нашу інфраструктуру, "зерновий коридор". І ми вдячні за вашу підтримку – ваших людей, вашої команди, і, звичайно, за військову підтримку. Це дуже важливо. Також дякую за рішення щодо літаків. Вони допоможуть нам контролювати небо", - сказав президент.

Сторони відзначили успішне проведення третьої зустрічі радників на Мальті щодо реалізації ключових принципів Української формули миру.

Зеленський також висловив подяку за початок двосторонніх перемовин щодо гарантій безпеки відповідно до Спільної декларації про підтримку України. Він зазначив, що Нідерланди стали першою країною, що не входить до G7, яка розпочала такі переговори.

"Зеленський і Рютте також обговорили ситуацію на Близькому Сході, зокрема зосередили увагу на допомозі громадянам України та Нідерландів, які її потребують. Президент заявив, що в інтересах усього світу не допустити подальшої ескалації та розпалювання великої війни. За його словами, Україна готова спільно з партнерами робити все, щоб терор програв і щоб захистити мирне населення", - повідомляє пресслужба.

Джерело https://president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-obgovoriv-iz-markom-ryutte-oboronni-potr-86705?fbclid=IwAR3pPbvaHj65e6C3m56tSZD8OUsIHSylnxENVi7hE1kG_ViiFm053s9mcHs

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА