10:50 14.11.2023

Україна не повторюватиме помилок "Мінська" - Єрмак

2 хв читати
Україна не повторюватиме помилок "Мінська" - Єрмак

Україна рішуче прихильна до відновлення суверенітету на всій її міжнародно визнаній території, сказав, виступаючи в Hudson Institute у Вашингтоні в понеділок глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Попри все Збройні сили України захопили плацдарм на лівому березі Дніпра. Крок за кроком вони демілітаризують Крим. Ми пройшли 70% дистанції. І наш контрнаступ триває", - сказав Єрмак.

За його словами, "у президента Зеленського є чіткий план. Серед пріоритетів він визначає розвиток нашого ОПК й розгортання власного виробництва озброєнь".

Водночас, зазначив Єрмак, ми потребуємо озброєнь просто зараз. "Я скажу вам правду: ця зима для нас теж буде важкою. Вони знову вдадуться до спроб терору проти наших громадян, атакуючи енергетичні мережі та інфраструктуру. Та посилення ППО стане запорукою відновлення".

"Для відбудови Україні потрібна надійна парасолька. Її зміцнення, зокрема, дасть нам змогу запустити один з аеропортів в Україні. Ми з партнерами вже працюємо над цим", - заявив він.

Єрмак наголосив, що Україна "здатна відзвітувати за кожну одиницю з оборонних поставок, які отримуємо. Прозорість має значення. І ми цілковито це усвідомлюємо. Президент Зеленський і наша команда застосовують цей принцип усюди".

"Міф про найкорумпованішу країну у Європі офіційно розвіяний. Міф про заморожену трансформацію розвіяний. Міф про занепад демократії також розвіяний", - заявив Єрмак.

Він зазначив, що завершення війни через компроміс – це не що інше, як пауза. Україна не повторюватиме помилки "Мінська".

"І я вірю, що єдиний правильний Нормандський формат це той, який описав Рональд Рейган: "Ми пов’язані реальністю. Сила союзників Америки важлива для Сполучених Штатів, а безпекові гарантії Сполучених Штатів є важливими для тривалої свободи європейських демократій", - сказав глава Офісу президента.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА