13:04 15.11.2023

Кличко зустрівся з президентом Німеччини Штайнмаєром і міністром економічного співробітництва Шульце

2 хв читати

Міський голова Києва Віталій Кличко зустрівся в Лейпцигу з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і поспілкувався з федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свеньєю Шульце, повідомляє пресслужба мера.

Зазначено, що співрозмовники обговорили підтримку й подальшу допомогу Україні, розвиток місцевого самоврядування й співпрацю громад українських і німецьких міст.

"Зустрівся на німецько-українській конференції муніципальних партнерств із федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Також поспілкувався з федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свеньєю Шульце. Подякував партнерам за допомогу, яку Німеччина надала та планує надати Україні. Зокрема, EUR8 млрд наступного року. А також наголосив, що дуже важливо посилювати підтримку України - озброєнням, що так потрібне нам на фронті, фінансово та економічно. Бо не може сьогодні йтися про "втому" від війни. Адже саме на це розраховує Путін. Європейські партнери, демократичний світ повинні як ніколи об'єднатися навколо України, зміцнити свою позицію і підтримку", - заявив Кличко, коментуючи зустріч.

Він зазначив, що з Шульце говорили й про допомогу українським містам. Зокрема, у критично складний зимовий період, коли російські варвари знову намагатимуться знищити критичну інфраструктуру. Міністр запевнила, що Німеччина підтримуватиме українські громади стільки, скільки буде потрібно.

"Буркгард Юнг, мер Лейпцига, - міста, яке з німецьких громад має найдавніше партнерство з українською (з Києвом), зокрема підкреслив, що партнерство ефективніше, коли міста різних країн співпрацюють напряму. Бо влада на місцях краще знає потреби громад і забезпечує їхню життєдіяльність. Саме тому дуже важливе спілкування мерів, представників місцевого самоврядування, яке відбувається на німецько-українській конференції муніципальних партнерств у Лейпцигу. Тут зібралися багато мерів і представників місцевого самоврядування з України та Німеччини", - наголосив Кличко.

Під час виступу на конференції Кличко наголосив, що успіх відновлення, відбудови України залежить насамперед від втілення нею важливих реформ, уже сьогодні - антикорупційних, державного управління, економічних перетворень, децентралізації. І в цьому Україна теж розраховує на допомогу партнерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА