17:46 17.11.2023

Угорщина проводить опитування громадян із питань міграції, підтримки України та прав ЛГБТ - ЗМІ

3 хв читати
Угорщина проводить опитування громадян із питань міграції, підтримки України та прав ЛГБТ - ЗМІ

Уряд Угорщини в п'ятницю, 16 листопада, оприлюднив набір запитань для неофіційного опитування, яке він надішле виборцям щодо низки спірних питань, включно з міграцією, правами ЛГБТ і підтримкою України, зокрема пропозицію заблокувати подальшу допомогу Києву з боку Європейського Союзу, якщо блок не надасть Угорщині заморожені кошти, пише Associated Press.

"Опитування, яке уряд називає "національною консультацією", містить 11 запитань і витримане в агресивному тоні щодо ЄС, який обвинувачують у спробах нав'язати Угорщині свою політику", - зазначає видання.

Так, одне із запитань стосується того, чи має Угорщина блокувати план ЄС з надання чотирирічного пакета допомоги Україні в розмірі 50 млрд євро (майже $53 млрд), якщо блок не розморозить мільярди на допомогу Угорщині, яку він затримує через побоювання, що уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана не дотримується стандартів верховенства закону і прав людини.

"Вони просять Угорщину про додаткову підтримку України попри те, що наша країна не отримала належних їй коштів від ЄС", - ідеться в одному із сегментів опитування.

"Ми не маємо платити більше на підтримку України, доки не отримаємо належних нам коштів", - ідеться в одній із можливих відповідей.

До опитування включено й інші запитання, що стосуються України, зокрема пропозицію ЄС припинити військову допомогу Києву і незгоду з переговорами про те, щоб Україна врешті-решт стала членом ЄС.

Національні опитування, неодноразово проведені урядом Орбана з моменту приходу до влади 2010 року, зазнають широкої критики з боку експертів та опозиційних партій як пропагандистські інструменти, які маніпулюють формулюваннями і наводять на бажані відповіді.

Уряд Орбана стверджує, що такі опитування зміцнюють його позиції на європейському рівні, демонструючи національний консенсус із політичних питань.

Опитування розсилають поштою кожному угорцю, який досяг виборчого віку, але не мають обов'язкової юридичної сили. Як правило, на них відповідають менше ніж 20% дорослого населення Угорщини, проте ці відповіді відображають до 99% згоди з позицією уряду.

В одному із запитань, оприлюднених у п'ятницю, йдеться про те, що ЄС "хоче створити в Угорщині гетто для мігрантів", і запитується, чи вважають респонденти, що Угорщина має "прийняти міграційні плани Брюсселя" чи запобігти створенню гетто для мігрантів.

В іншому запитанні йдеться про те, що ЄС хоче, щоб Угорщина скасувала спірний закон, який забороняє доступ неповнолітніх до ЛГБТ-контенту і попереджає про "агресивну ЛГБТ-пропаганду", спрямовану на дітей.

Під час останнього загальнонаціонального опитування, що завершилося в січні, уряд заявив, що 97% угорців висловилися проти санкцій щодо Росії, хоча в країні з населенням 9,7 млн осіб в опитуванні взяли участь менше ніж 1,4 млн осіб.

Опитування може бути проведено до 10 січня 2024 року, проте в минулому уряд подовжував ці терміни, щоб підвищити активність населення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА