13:18 21.11.2023

Посол США: Ми не дозволимо РФ зупинити надходження продовольства у світ

2 хв читати
Посол США: Ми не дозволимо РФ зупинити надходження продовольства у світ

Вихід Росії із "зернової угоди" нагадує події, що відбувалися в Україні в 30 роки минулого століття під час Голодомору, заявила заявила посол США в Україні Бріджит Брінк під час спеціальної події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

"Я думаю, що всі ми озираємося на той період часу і жорстокі дії Сталіна, коли загинули мільйони українців. Це те, що ніколи не має повторитися", - наголосила вона.

Як повідомляє пресслужба Фонду у вівторок, Брінк зазначила, що сьогодні важливо згадати трагедію Голодомору і "зробити все можливе, щоб запобігти її повторенню".

"Утім, наразі ми спостерігаємо деякі паралелі, які здаються нам схожими. Відтоді як минулого літа Росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи, ми стали свідками навмисних атак на зернову та портову інфраструктуру, на продовольство для світу", - сказала посол.

Брінк нагадала, що "зернова угода" запрацювала влітку 2022 року і за рік дала змогу доправити в різні країни світу 32 мільйони тонн зерна та інших продуктів. "Коли Росія вийшла з угоди і розпочала атаки, це виглядало безнадійно не лише для України, а й для світу загалом. Але завдяки духу та винахідливості українців і підтримці інших дуже сміливих людей, які організували коридор, ми побачили, як понад 130 кораблів увійшли і вийшли з чорноморського гуманітарного коридору", - зазначила вона.

США, за словами посла, допоможуть українському уряду підтримати діяльність цього коридору. "Ми сповнені рішучості не дозволити Росії зупинити надходження продовольства у світ і не допустити, щоб продукти харчування використовували як зброю", - резюмувала Брінк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА