19:36 22.11.2023

Голова "Моссаду" вирушає до Катару для опрацювання деталей угоди з ХАМАС

2 хв читати

Директор розвідслужби Ізраїлю "Моссад" Давід Барнеа в середу ввечері відвідає Катар для обговорення остаточних деталей угоди між Ізраїлем і ХАМАС зі звільнення заручників, повідомляє The Times of Israel.

У Досі главу ізраїльської розвідки прийме прем'єр-міністр Катару Мухаммад бін Абдулрахман Аль Тані, з яким вони обговорять деталі угоди.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що на зустрічі обговорюватимуть питання механізму звільнення заручників, а також час початку режиму припинення вогню.

У ХАМАС заявили про те, що перемир'я набуде чинності о 10:00 (10:00 кч), проте ізраїльська сторона поки що не підтверджувала цих даних.

Кабінет міністрів Ізраїлю в ніч на середу схвалив угоду, що передбачає тимчасове припинення вогню в зоні конфлікту. Пізніше в ХАМАС підтвердили укладення такої угоди з Ізраїлем.

Пізніше The Times of Israel з посиланням на документ кабміну повідомило, що уряд Ізраїлю обмежив тривалість перемир'я з ХАМАС максимум десятьма днями.

"Згідно з рішенням, усі 300 палестинських ув'язнених будуть звільнені тільки за умови, що 100 заручників - громадян або жителів Ізраїлю - будуть звільнені в Секторі Гази і вони повернуться в Ізраїль", - повідомляла газета.

Звільнення полонених відбудеться в кілька етапів. На першому етапі тривалістю в чотири дні Ізраїль звільнить 150 палестинських ув'язнених після того, як додому повернуться 50 осіб, які перебувають у заручниках у ХАМАС. На другому етапі Ізраїль звільнить ще 150 полонених, якщо ХАМАС поверне ще 50 заручників.

"За кожне додаткове звільнення 10 заручників буде передбачено додаткову паузу в боях тривалістю у 24 години", - зазначено в рішенні ізраїльського кабінету.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб, понад 200 осіб було захоплено в заручники. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС. Кількість жертв ізраїльських ударів по Газі, за палестинськими даними, становить близько 13 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА