16:19 25.11.2023

Санкції мають поширюватися на зерно з окупованих територій - президент Латвії та прем'єр Литви

2 хв читати
Санкції мають поширюватися на зерно з окупованих територій - президент Латвії та прем'єр Литви

Зерно та інша продукція з окупованих Росією українських територій мають бути предметом санкцій, заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс на пресконференції в Києві в суботу.

"Продукти харчування, медичні продукти не внесено до санкційного пакета. Але я думаю, що питання зерна або інших продуктів харчування, які походять з окупованих територій України, все одно слід врахувати в санкційному механізмі", - сказав він.

Рінкевичс нагадав, що не менш важливо координувати реалізацію ухвалених ЄС 11 санкційних пакетів, перевіряючи походження тих чи інших товарів і узгоджуючи ці дії з санкціями інших країн. На його думку, в напрямі перевірки походження продукції необхідно і далі працювати.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте додала, що російська пропаганда намагається перешкоджати запровадженню санкцій до аграрної продукції з окупованих територій під виглядом необхідності постачання країнам, які потребують продовольства.

Вона зазначила, що проблема забезпечення продовольством справді зросла, але через розв'язану Росією війну. Водночас, наголосила глава литовського уряду, принциповим є питання, щоб Росія не отримувала переваги від вторгнення.

"Щоб Путін не мав можливості отримати вигоду від того, що він вкрав... Саме тому необхідно посилити відповідні механізми контролю", - заявила Шимоніте.

За її словами, за допомогою митних, прикордонних та інших служб необхідно ліквідувати такі прогалини в дотриманні санкцій, особливо з використанням сусідніх із Росією країн та їх торгівлею продукцією подвійного призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА