09:14 30.01.2024

Блінкен заявив, що задоволений взаємодією між США та їх партнерами в питанні надання допомоги Україні

2 хв читати
Блінкен заявив, що задоволений взаємодією між США та їх партнерами в питанні надання допомоги Україні

Глава Держдепу Ентоні Блінкен у понеділок заявив, що США та їх партнери "зразково координують" допомогу Україні.

"Це прекрасний приклад того, як потрібно розподіляти функції з надання допомоги", - сказав він на пресконференції у Вашингтоні.

Блінкен нагадав, що США надали допомогу Україні в різних сферах на $75 млрд.

При цьому Блінкен вкотре закликав Конгрес США схвалити запит Білого дому на виділення додаткових коштів для допомоги Україні.

У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг, який виступає на цій самій пресконференції, закликав союзників продовжувати військову допомогу Києву. "Я вірю, що всі союзники з НАТО, зокрема США, продовжать допомагати Україні", - сказав він, зазначивши, що "відправлення зброї Україні - це шлях до миру".

Блінкен також підтвердив позицію офіційного Вашингтона щодо євроатлантичних перспектив України. "Думаю, процес, який ми спостерігаємо протягом рекордно короткого часу - спочатку з Фінляндією, а тепер зі Швецією - демонструє, що двері НАТО відчинені, вони залишаються відчиненими, зокрема й для України, яка стане членом НАТО", - сказав глава американської дипломатії.

Блінкен також заявив, що майбутній у липні 2024 року саміт НАТО у Вашингтоні, присвячений 75-річчю альянсу, стане наймасштабнішим із часів холодної війни, на ньому обговорять способи реагування на основні загрози для альянсу, а також багаторічний план його діяльності.

"Для нас велика честь прийняти історичний саміт НАТО у Вашингтоні в липні. Я думаю, це буде найграндіозніший саміт із кінця холодної війни. Він продемонструє адаптацію НАТО до нових викликів і нових загроз", - сказав Блінкен.

Він додав, що також на саміті приділять особливу увагу зусиллям альянсу з реагування на ці загрози.

За словами Блінкена, на саміті НАТО обговорять перспективи альянсу на наступні 75 років. Він зазначив, що НАТО продемонструє, що вже зробило для того, щоб бути незамінним для оборони і безпеки країн-союзників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА