15:10 26.02.2024

Україна зацікавлена у спільному військовому виробництві з Болгарією - Зеленський

1 хв читати
Україна зацікавлена у спільному військовому виробництві з Болгарією - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про зацікавленість української сторони у спільному військовому виробництві з Болгарією, оскільки це зміцнить економіку та оборонний сектор обох країн.

"Україна дуже зацікавлена у спільному військовому виробництві з Болгарією. І з іншими державами також. Насамперед з тими державами, у яких є великий потенціал у військовій індустрії", - заявив Зеленський на пресконференції з прем'єр-міністром Болгарії в Києві.

Як він зазначив, завдяки такому виробництву Болгарія зможе отримати і робочі місця, і кошти у свою економіку. Паралельно Україна, за його словами, зможе закрити свої дефіцитні потреби.

"Ми говоримо не лише про потреби війни, а й про час після війни. Гадаю, що обидві наші країни і оборонні індустрії зацікавлені в цьому", - сказав президент.

Глава держави також повідомив, що поінформував болгарського прем'єра про ситуацію на полі бою та оборонні потреби України.

Сторони домовилися активізувати створення логістики та інфраструктури у східноєвропейському регіоні, обговорили співпрацю у сфері енергетики і, крім того, приділили увагу питанням притягнення РФ до відповідальності за війну і терор.

Президент України подякував болгарській стороні за прояв політичної та безпекової підтримки, за запровадження санкцій проти Росії, сприяння українському судноплавству в Чорному морі на тлі російської блокади та за готовність до роботи з притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА