09:38 27.02.2024

Розбіжності в Конгресі США щодо шатдауну та іноземної допомоги подолати не вдалося - ЗМІ

2 хв читати
Розбіжності в Конгресі США щодо шатдауну та іноземної допомоги подолати не вдалося - ЗМІ

Переговори законодавців американського Конгресу щодо запобігання закриттю уряду (шатдауну), а також допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню не привели до усунення розбіжностей між республіканцями та демократами в палаті представників, пише The Hill.

"Лідери Конгресу не змогли у вихідні оприлюднити довгоочікувані компромісні законопроєкти про асигнування (...) і, як наслідок, залишили членів Конгресу без розуміння щодо подальших дій лише за кілька днів до крайнього терміну, що наближається", - ідеться в публікації.

Зазначається, що "вже наростають побоювання, що Конгрес готується до чергового короткострокового скорочення фінансування, оскільки прихильники жорсткої лінії посилюють тиск на спікера, щоб забезпечити перемогу консервативної політики в таких питаннях, як аборти та кордон".

Як пише видання, "розмови про наступні кроки досягнуть апогею у вівторок, коли президент Джо Байден планує прийняти чотирьох провідних лідерів Конгресу" для обговорення державного фінансування.

"Ми хочемо бачити, що уряд не буде закрито, це основний пріоритет або обов'язок Конгресу - зберігати уряд відкритим", - заявила в понеділок прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Очікується, що Байден також наполягатиме на необхідності ухвалення надзвичайного пакета заходів у сфері оборони та зовнішньої політики, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, а також фінансування для поповнення запасів американської зброї та боєприпасів.

The Hill зазначає, що все це "спонукає спікера (Палати представників Майка Джонсона - ІФ-У) до знайомого - але важкого - рішення: поступитися консерваторам і форсувати закриття (...), або порвати з прихильниками жорсткої лінії Республіканської партії та укласти угоду про видатки з демократами".

На другому варіанті наполягають відомі законодавці в Сенаті, такі як лідер демократичної більшості Чак Шумер і лідер республіканської меншості Мітч Макконнелл.

Водночас прихильники жорсткої лінії чинять тиск на Джонсона, щоб він використав процес виділення асигнувань для отримання політичних поступок від демократів.

ЗМІ нагадують, що угода з демократами з питань шатдауну коштувала посади спікера попереднику Джонсона Кевіну Маккарті.

У січні Байден, щоб уникнути шатдауну, підписав закон про продовження тимчасового фінансування уряду до березня. Документ передбачає фінансування частини урядових установ до 1 березня, решти - до 8 березня 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА