19:48 06.04.2024

Україна погодиться на кредитні умови фінансування військової допомоги з боку США - Зеленський

2 хв читати
Україна погодиться на кредитні умови фінансування військової допомоги з боку США - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна розглядає різні варіанти, але погодилася б на кредитні умови фінансування військової допомоги з боку Сполучених Штатів.

"Що стосується американської допомоги: вона критична в будь-якому разі. На превеликий жаль, ми трохи заручники цієї ситуації. На превеликий жаль, питання України, а саме питання війни Росії проти України, стало сьогодні внутрішньополітичним питанням Сполучених Штатів. Хоча це - безпека всього світу. І саме такий не дорослий підхід (з боку США - ІФ-У) я не розумію", - заявив Зеленський в інтерв'ю, показаному в суботу в ефірі телемарафону.

Так, за його словами, "всі розуміють, що Росія розраховувала на збільшення кількості конфліктів у світі, тому що всі розуміють, що виробничі потужності - вони одні. І обсяг зброї - він один. І якщо конфліктів багато, то ця зброя, ця допомога буде ділитися". "Тобто замість того, щоб вирішувати збільшення виробництва і саме цим опікуватися, а це виклик, вирішується питання в принципі фінансової допомоги, можливості фінансувати це збільшення. Тобто додалася ще одна ланка, ще один виклик. Був один - тільки виробництво, а зараз ще гроші на це виробництво... Однак я вірю, працюю, сподіваюся, що розум усе-таки переможе, і ми отримаємо відповідну допомогу", - сказав президент.

Відповідаючи на запитання, чи погодилася б Україна на допомогу Сполучених Штатів у кредит, Зеленський зазначив, що наразі розглядається дуже багато різних варіантів. "Знаєте, один сенатор нещодавно був, і він запитав: "А ти погодишся на кредитні гроші?". Я запитав: "А які варіанти?". "Ну, - він каже, - ну, якщо, наприклад, тобі скажуть, що гроші кредитні або ти не отримаєш (допомоги - ІФ-У)". Я кажу: "А навіщо такі вибори, коли немає вибору?", - розповів Зеленський.

"Давайте відверто говорити: ми погодимося на будь-який варіант. Я вам скажу більше - якби сьогодні запропонували Україні: дати пакет у кредит сьогодні або безкоштовно через рік, то ми б сказали: лише сьогодні. Тут немає жодного вибору. Наш вибір один - вижити і перемогти. Ми це намагаємося робити різними шляхами. Це щодо кредиту. Важливо: чим швидше, тим краще", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА