18:57 11.04.2024

Порошенко везе на східний фронт чергові 2 тисячі дронів

2 хв читати

2 тисячі FPV дронів, а також будівельна техніка, пересувні ремонтні майстерні та інше спорядження, куплене Фондом Порошенка, вирушають у бойові бригади на східний фронт. 

Від початку року це вже четверта велика партія дронів-камікадзе, які зараз, в умовах дефіциту артилерійських снарядів рятують українських солдат. Дрони оснащені платами ініціації – показує Петро Порошенко, частина з них вже з вибухівкою. А це означає, що просто завтра вони почнуть працювати на передовій. Загальна вартість цієї партії техніки – 48 млн грн. 

«Сьогодні дуже важливий, але і дуже складний день. Сьогодні Верховна Рада нарешті проголосувала закон про мобілізацію. Він, на жаль, не враховував величезну кількість вимог. Перша – це захистити Україну, і друга – це захистити солдата. Дивним чином із закону зникли і чіткий, визначений термін звільнення, і вимоги щодо ротації, і чіткі позиції, що силовики і держслужбовці також мають бути на фронті. І чіткі позиції, які збільшують мотивацію, в тому числі і матеріальні виплати для солдат», – зазначив Порошенко. 

«Наша боротьба призвела до того, що лише крайня позиція була врахована шляхом зобов’язань уряду зробити це в найкоротший термін. Але нам з вами робити свою справу. І сьогодні вночі ми виїжджаємо на Схід. Зараз тут перед вами 4 ПАРМа, два прально – душових комплекси. І дві тисячі дронів», – говорить Порошенко. 

«Це і Мольфари і Пегаси. Вони йдуть з платою ініціації, частина з них йде з вибухівкою,  і вже завтра вони будуть мати бойове застосування. І додатково 6 тракторів, бульдозерів, екскаваторів – це наш внесок у побудову фортифікаційних споруд. Бо воювати треба і екскаваторами. Не можуть солдати, які готують лінію оборони, робити це саперними лопатками», – наголошує пʼятий президент. Як відомо, днями Порошенко передав шість екскаваторів для військових будівельників на Сумщині – вони будують захисні споруди вздовж кордону з державою-агресором. 

«Я хочу наголосити, що я вірю в перемогу. Я роблю все, щоб захистити українського воїна. І ми переможемо», – переконаний Порошенко. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА