19:39 03.10.2013

Понад 2 тис. дітей-сиріт отримають постільні комплекти у рамках благодійної акції "Солодкий сон у кожен дитячий будинок"

2 хв читати

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Понад 2 тис. вихованців дитячих садів отримають постільну білизну, подушки, ковдри у рамках акції "Солодкий сон у кожен дитячий будинок", організованою Благодійним фондом Костянтина Кондакова.

"Ми говорили з керівниками дитячих будинків. 20% сказали, що нам це не треба, у нас усе є. Інші 80% сказали, що є велика потреба, і вони будуть вдячні, якщо їх забезпечать постільною білизною", - розповіла президент Благодійного фонду Костянтина Кондакова Наталія Колесник на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За її словами, акція вже стартувала, і до кінця поточного тижня планується доставити постільну білизну в інтернати Київської області, що потребують її.

Як розповіла керівник проекту Святослава Максимчук, із 176 дитбудинків, яким благодійний фонд запропонував таку допомогу, 136 сказали, що потребують її.

"Нині у нас 85 заявок на отримання допомоги за позиціями: постільна білизна, подушки, ковдри, рушники, матраци з 24 областей та Криму. Таким чином за шість місяців нові постільні комплекти отримають понад 2 тис. дітей-сиріт", - повідомила вона.

У свою чергу уповноважений президента з прав дітей Юрій Павленко на прес-конференції заявив, що найменш фінансово забезпеченими є будинки-інтернати для дітей-інвалідів системи Міністерства соціальної політики.

"Вони фінансуються найменше порівняно з іншими інтернатами. Але це заклади, в яких виховуються діти другого, третього, четвертого рівнів захворюваності, це дуже важкі діти. Хоч скільки постільної білизни і подушок до цих закладів дай - їх усе одно буде мало. Там ще величезна потреба в памперсах і багатьох інших таких речах, які необхідні дітям для їх нормального забезпечення", - пояснив уповноважений.

Він закликав представників фонду під час надання допомоги приділити особливу увагу інтернатам для дітей з інвалідністю. Таких закладів, за словами Ю.Павленка, в Україні 55, в них виховується близько 6 тис. дітей.

"Це діти, які насамперед потребують благодійної допомоги, додаткової постільної білизни і подушок", - наголосив він.

Уповноважений також відзначив необхідність забезпечити інвентарем дитячих відділень районних лікарень.

"Дві треті дитячих відділень районних лікарень мають дуже низький рівень забезпечення необхідним інвентарем - ліжка, матраци, подушки, постільну білизну, рушники. Усе вже давно треба викинути. Вони потребують нових цих речей", - заявив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА