15:39 12.03.2014

Тимошенко в разі участі в президентських виборах може вийти в другий тур і скласти конкуренцію Кличку та Порошенку - опитування

2 хв читати

Київ. 12 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Лідерка ВО "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко виходить у другий тур президентських виборів у разі своєї участі в них.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України, які були представлені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу. Опитування тривало з 1 по 6 березня.

Згідно з даними, якби Ю.Тимошенко брала участь у виборах, то за неї проголосували б 15,5% усіх опитаних, за лідера партії "УДАР" Віталія Кличка - 14,2%, лідера партії "Солідарність" Петра Порошенка - 13,7%.

Крім того, за одного з лідерів Партії регіонів Сергія Тігіпка готові проголосувати 11,4% усіх опитаних, лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка - 6,4%, лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 3,7%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 3%.

Не змогли відповісти 16,7% і не взяли б участі у виборах 15,4%.

Директор центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук зазначив, що якщо зімітувати результати виборів і визначити кількість прибічників того чи іншого кандидата без урахування виборців, які не братимуть участі й не визначилися з вибором, то за Ю.Тимошенко проголосували б 22,9%, В.Кличка - 20,9%, П.Порошенка - 20,1%.

Соціолог наголосив, що різниця в результатах цих трьох кандидатів перебуває в межах похибки вибірки, тому визначити майбутнього переможця практично неможливо.

Водночас, якщо Ю.Тимошенко не братиме участі у виборах, то за В.Кличка готові проголосувати 19,6%, П.Порошенка - 18,2%. Серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився зі своїм кандидатом, за В.Кличка проголосували б 29,2%, П.Порошенка - 27,1%.

У разі виходу в другий тур за В.Кличка проголосував би 31% у парі з Ю.Тимошенко, за яку проголосували б 20,2%; у парі П.Порошенка та Ю.Тимошенко результат становив би відповідно 31,3% і 20,0%.

Ю.Тимошенко має шанс перемогти в президентських виборах у разі виходу в другий тур із С.Тігіпком - тоді за неї проголосували б 32,2%, за С.Тігіпка - 22,7%.

У разі виходу в другий тур В.Кличка та П.Порошенка розрив між ними був би в межах похибки вибірки -28,2% проти 27,5% відповідно.

Під час опитування було опитано 2099 респондентів у всіх областях України. Похибка вибірки не перевищує 2,18%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА