16:42 24.04.2014

Другий Міжнародний фотоконкурс від "Вікіпедії" "Вікі любить Землю" стартує 1 травня

2 хв читати

Київ. 24 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міжнародний фотоконкурс об'єктів природоохоронного середовища "Вікі любить Землю" відбудеться з 1 по 31 травня.

"Головною метою проекту є поширення вільних знань про природну спадщину Землі та формування дбайливого ставлення до природи та захисту довкілля", - повідомили організатори проекту на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Після закінчення конкурсу відбудеться фотовиставка найкращих робіт.

Участь у конкурсі братимуть представники 20 країн. На фотоконкурсі будуть представлені фотографії об'єктів природно-заповідного фонду країн-учасниць.

Конкурс проводитиметься в два етапи: на національному та міжнародному рівнях.

До 15 червня стануть відомі переможці в кожній із країн-учасниць, а переможці міжнародного етапу визначаться до 28 червня.

В Україні є дві номінації: найкращі фото за вибором журі та найбільша кількість пам'яток, сфотографованих одним автором.

Журі, до якого входитимуть відомі особистості у сфері журналістики, фотографії, мистецтва, природоохоронної та екологічної сфери, обере десять найкращих фотографій конкурсу й окремо найкраще фото щодо кожного з регіонів України.

Церемонія нагородження відбудеться в Києві.

За словами організаторів, після завантаження на Вікісклад усі фотографії отримують вільну ліцензію Creative Commons, що передбачає вільне використання за умови посилання на автора та джерело.

Участь у конкурсі є вільною та відкритою і для професійних фотографів, і для любителів. Обов'язковою умовою є власне авторство представлених фотографій та завантаження їх потягом травня 2014 року.

Організатором та ініціатором міжнародного проекту є ГО "Вікімедіа Україна".

Уперше фотоконкурс "Вікі любить Землю" було проведено в Україні в 2013 році. Нині українське представництво Фонду "Вікімедіа" координує зусилля інших країн щодо проведення цього конкурсу.

У 2013 році у рамках конкурсу у Вікісклад (Wikimedia Commons) було завантажено 11 000 фотографій. У конкурсі взяли участь більше ніж 380 людей.

Головною метою проекту його організатори бачать збір великої кількості фотографій із зображеннями мальовничих куточків України та світу, ліцензування та можливість їх використання в усіх проектах, які проводить "Вікіпедія".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА