17:05 15.08.2014

Серед киян зросло незадоволення своїм життям, більше ніж половина відчули вплив кризи в економіці - опитування

2 хв читати

Київ. 15 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Задоволеність киян життям у серпні суттєво зменшилася порівняно з травнем поточного року, свідчать результати дослідження громадської думки, проведеного компанією Research and Branding Group.

Згідно з результатами опитування, проведеного в серпні, які було оприлюднено на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, загалом задоволені своїм життям 42% респондентів (в опитуванні за травень - 68%), загалом не задоволені - 46% (у травні - 26%).

Відповідаючи на запитання, які почуття вони переважно переживають, опитані назвали надію (36%), тривогу (56%), оптимізм (16%), розгубленість (18%), страх (13%), песимізм (13%).

Крім того, респонденти зазначили, що з наслідків подій останніх шести місяців вони бояться найбільше збройного конфлікту (70%), зростання цін, інфляції (51%), втрати роботи (33%), паніки та хаосу (22%), зупинення виробництва (12%), зростання злочинності (11%), нестабільності курсу валют (13%), відмови від звичного способу життя (14%).

З огляду на події останнього півріччя значна кількість киян вважає, що на сьогодні країна лише входить у масштабну кризу (39%) і перебуває на піку масштабної кризи (38%). При цьому 1% респондентів висловив думку, що масштабної кризи в Україні насправді немає, а 5% - що Україна поступово виходить із масштабної кризи.

Водночас понад половина опитаних киян (53%) зазначила, що загалом відчули вплив кризових явищ в економіці, частковий вплив кризи відчули 37% респондентів.

Водночас 50% опитаних киян розповіли, що за останній місяць їхні доходи не змінилися, а 46% відзначають зниження доходів.

Згідно з результатами опитування, в нинішніх умовах кияни почали економити на відпочинку та відпустці (56%), одязі та взутті (49%), продуктах харчування (38%), дозвіллі та розвагах (34%), великій побутовій техніці (34%).

Крім того, 72% опитаних висловилися на підтримку проведення дострокових парламентських виборів, 15% - проти. Проведення виборів за пропорційною системою з відкритими партійними списками підтримують 33% респондентів, за змішаною системою - 14%, за мажоритарною системою - 11%. При цьому три четверті киян зазначили, що мають намір взяти участь у голосуванні у разі проведення виборів.

Дослідження громадської думки було проведено серед киян із 26 липня по 5 серпня 2014 року. Опитано 802 людини віком від 18 років. Похибка вибірки становила +/-3,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА