17:29 29.09.2014

Мешканці військового містечка під Києвом вважають політичним піаром ініціативу "Свободи" щодо перегляду землевідведення для Bionic Hill

3 хв читати

Київ. 29 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Сім'ї військовослужбовців, які відселені з території колишнього військового містечка №136 під Києвом, побоюються залишитися без житла через ініційований фракцією Київради "Виборче об'єднання "Свобода" перегляд землевідведення під будівництво інноваційного парку Bionic Hill, і вважають таку ініціативу передвиборчим піаром.

Про це повідомив депутат Коцюбинської селищної ради Олександр Ковтач на організованый представниками відселених із військового містечка сімей прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Як пояснив депутат, у разі винесення судом рішення про скасування землевідведення у Bionic Hill з'являться підстави для пред'явлення майнових претензій компанії "Столиця Центробуд", у якої він придбав майно колишнього військового містечка і згодом на цій підставі отримав землю під цим майном у приватну власність.

"Проблема в тому, що поданий позов про повернення цієї території, але невідомо кому. Якщо у Bionic Hill заберуть цю територію, зрозуміло, що він виставить претензії компанії "Столиця Центробуд", а вона, у свою чергу, забере майно у людей", - сказав О.Ковтач.

"Хотілося б, щоб політики перестали займатися передвиборчим піаром і надали можливість завершити відселення сімей військовослужбовців. А судові позови нічого не вирішать, вони лише гальмують процес розселення дев'яти сімей військовослужбовців, що залишилися на території військового містечка", - додав депутат.

За його словами, сім’ї, які залишилися у військовому містечку, мотивують відмову від нового житла тим, що воно не передано на баланс Міністерства оборони.

Він також повідомив, що компанія "Столиця Центробуд" готова завершити відселення, досягнуті домовленості з Міноборони, що має прийняти на баланс закуплені квартири.

"Столиця Центробуд" на початку вересня 2014 року запропонувала невідселеним мешканцям квартири, на переїзд в які вони погодилися в 2006 році. У компанії тоді зазначили, що у разі відмови мешканців військового містечка переселятися, ці квартири передадуть на баланс Міноборони, що самостійно вирішуватиме всі питання їх подальшого розподілу.

У прес-службі інноваційного парку Bionic Hill уточнили, що у вересні 2011 року, Господарський суд Києва за зверненням Генеральної прокуратури вже вивчав ситуацію навколо виділення землі військової частини і визнав її законною. Проте під час передвиборної кампанії у вересні поточного року після звернень голови фракції ВО "Свобода" у Київраді менш ніж за два тижні до завершення терміну позовної давності заступник генерального прокурора знову звернувся до господарського суду Києва з заявою про перегляд попереднього рішення.

У Bionic Hill нагадали, що 5 лютого 2014 року правомірність рішень Київради про виділення території колишньої військової частини інноваційному парку підтвердив Окружний адміністративний суд Києва, а 4 серпня 2014 року аналогічний вердикт ухвалив Київський апеляційний адміністративний суд. Після цього 15 серпня 2014 року, Bionic Hill атакували озброєні арматурою "тітушки", якими керував один з депутатів партії "Свобода".

У Bionic Hill ініційовані позови і дії опонентів назвали провокаційними і політично мотивованими.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА