16:01 01.10.2014

До парламенту проходять "Блок Петра Порошенка", Радикальна партія, "Батьківщина" та "Свобода" - опитування

2 хв читати

Київ. 1 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - За даними соціологічного дослідження, проведеного Всеукраїнською соціологічною службою, п’ятивідсотковий бар'єр на парламентських виборах долають "Блок Петра Порошенка", Радикальна партія Олега Ляшка, ВО "Батьківщина" і ВО "Свобода".

Результати опитування, проведеного з 15 до 21 вересня, надав директор з наукових питань Всеукраїнської соціологічної служби (ВСС) Борис Сагалаков на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Згідно з опитуванням, за "Блок Петра Порошенка" готові проголосувати 26,2% усіх респондентів, за Радикальну партію - 8,1%, "Батьківщину" - 7,6%, "Свободу" - 6,1%.

За словами Б.Сагалакова, мають шанси подолати прохідний бар'єр "Громадянська позиція" та "Народний фронт", за які готові проголосувати по 4,3%, а також партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна"(3,1%) та Об'єднання "Самопоміч" (2,1%).

За Комуністичну партію готові проголосувати 1,6% опитаних, "Опозиційний блок" - 1,2%, партію "Заступ" - 0,8%, "Правий сектор" - 0,4%.

За інші партії проголосували б 2,6%, не довіряють нікому - 10,4%, складно було відповісти - 21,2%.

Соціолог наголосив, що ВСС у своїх опитуваннях не дає прогнозу реальних результатів, тобто співвідношення результатів опитування щодо рейтинг ів партій до кількості опитаних, які мають намір прийти на вибори й у же визначилися, за кого вони проголосують. За його словами, для цього потрібна вибірка опитаних не менш ніж 3000 осіб, щоб отримати по хибку не більш ніж 1%.

"Якщо вам хтось почне прогнозувати на масиві 1,6 тисяч опитаних, то я скажу, що це просто шахрайство", - пояснив він.

Згідно з опитуванням, однозначно візьмуть участь у виборах 42,4% опитаних, найімовірніше братимуть участь - 21,5%, однозначно не братимуть участі - 7,2%, вочевидь, не братимуть участі - 8,8%, складно було відповісти - 20,1%.

За прогнозом Б.Сагалакова, загалом явка виборців становитиме близько 60%.

Було опитано 1,6 тис. респондентів в усіх регіонах України за винятком Криму й Севастополя. У Донецькій та Луганській областях опитування проводили "тільки на територіях, контрольованих українською владою".

По хибка вибірки не перевищує 3,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА