14:22 15.10.2014

Понад 80 тис. посібників із надання домедичної допомоги спрямовано до зони АТО

2 хв читати

Київ. 15 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Учасникам антитерористичної операції спрямовано понад 80 тис. методичних посібників "Домедична допомога в умовах бойових дій", заявляє інструктор Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги, один з авторів видання Іван Кузьмінський.

"80 тисяч пішло (передали до зони АТО - ІФ), і готується ще 10 тисяч до друку", - повідомив І.Кузьмінський на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу, відповідаючи на запитання агентства.

"У цій книжці описано необхідний обсяг допомоги в різних секторах - секторі обстрілу, секторі укриття, що необхідно робити у разі поранень", - зазначив І.Кузьмінський.

За словами І.Кузьмінського, у написанні брошури було використано сучасні світові дані, які застосовують під час надання першої меддопомоги. Він зазначив, що невеликий формат книжки дає змогу завжди мати її при собі - у кишені або в аптечці.

"Вона ілюстрована доступними малюнками з мінімумом тексту", - заявив І.Кузьмінський.

Інструктор наголосив, що методичка показує, як правильно накласти не лише гумовий джгут, яким користувалися ще за Радянського Союзу, а й сучасні джгути (зокрема ізраїльські), які волонтери доправляють до зони АТО.

За словами І.Кузьмінського, у наданні долікарської медичної допомоги важливі й такі дрібниці, як правильно зберігати гумовий джгут, щоб він не вийшов з ладу.

І.Кузьмінський також повідомив, що книгу видано коштом кволонтерів, її роздають безкоштовно. "Вона не призначена для продажу", - наголосив І.Кузьмінський.

За словами голови однієї з волонтерських організацій, що допомагає бійцям АТО, такими брошурами потрібно забезпечити всіх військовослужбовців і добровольців у зоні АТО.

"Накладу вистачає, щоб забезпечити всіх, хто воює в зоні АТО. Кожному хоч би по одному екземпляру дати", - зазначив К.Клімашенко.

Він також повідомив, що видано методичку для цивільного населення з надання першої медичної допомоги "Долікарська допомога цивільному населенню", що незабаром надійде до книгарень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА