17:31 12.12.2014

Фонд "Міжнародна асоціація підтримки України" відправив на лікування за кордон понад 100 "майданівців" і військових із зони АТО

3 хв читати

Київ. 12 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Благодійний фонд "Міжнародна асоціація підтримки України" (Німеччина), що надає допомогу постраждалим під час Революції гідності та під час антитерористичної операції на сході України, готовий співпрацювати з українською владою і пропонувати для реалізації свої проекти.

Як розповіла у п'ятницю на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" голова благодійного фонду "Міжнародна асоціація підтримки України" (МАПУ) Ольга Чуйко-Дурбак, ця асоціація почалася з медичної сотні Майдану, наразі представництво МАПУА функціонує в п'яти країнах світу: Німеччині, Франції, Австрії, Словаччини та США.

Діяльність асоціації, за її словами, передусім зосереджена на підтримці постраждалих під час Революції гідності взимку цього року в Києві та антитерористичної операції на сході України.

Голова благодійного фонду зазначила, що асоціація відправила на безкоштовне лікування понад сотню постраждалих "майданівців" і військовослужбовців зони АТО до провідних клінік Франції, Австрії та Німеччини.

Крім того, вона наголосила, що асоціація постійно забезпечує постраждалих гуманітарною допомогою, медичним обладнанням, засобами медичного призначення, медикаментами, а також усім необхідним для тимчасово переміщених осіб

У Лисичанську, Артемівську, Краматорську та Дніпропетровську, за її словами, організовані пункти видачі гуманітарної допомоги для біженців, тимчасових переселенців і постраждалого цивільного населення.

Протягом грудня, як розповіла О. Чуйко-Дурбак, на базі Київського інституту ортопедії та травматології тривав науково-практичний семінар за участю австрійських лікарів, а також фахівців у сфері реформування охорони здоров'я. Під час цієї гуманітарної місії було проведено більше десяти операцій з реконструктивної хірургії, проконсультовано понад сотню важкопоранених бійців, які проходять лікування в цьому інституті і в Центральному військовому шпиталі.

О. Чуйко-Дурбак переконана, що Україна самостійно в майбутньому має проводити такі операції. "Я бачу майбутнє лише за розвитком нашої медицини. Ми маємо робити це у себе в країні", - зазначила вона, додавши, що необхідно максимально задіяти і використовувати досвід зарубіжних колег.

Голова фонду висловила сподівання на те, що представники української влади підуть назустріч "Міжнародній асоціації підтримки України" та іншим благодійним організаціям та волонтерам.

"Ми очікуємо, що будемо разом з владою сідати за круглий стіл і обговорювати систему реформування, нові підходи, систему залучення до медичних установ", - розповіла вона.

За словами О. Чуйко-Дурбак, необхідно, щоб громадська ініціатива "мала реальний доступ до таких обговорень".

"Ми хочемо, щоб до нас дослухалися, оскільки у нас є певні завершені проекти... Їм би слід було до нас прислухатися, можливо, ми разом, спільно вмонтуємо щось нове, використовуємо європейський досвід і не забуватимемо наші хороші досягнення. Ми чекаємо і готові до співпраці", - наголосила вона.

За словами керівника благодійного фонду, до структури держави входить громадський сектор, бізнес-сектор і урядовий сектор. "Без спільної роботи ми не рушимо. Якщо кожен з нас буде окремо, то не буде єдності. Ми готові до діалогу та спільних системних змін. У нас є свої напрацювання, і ми готові говорити про це", - підсумувала вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА