15:09 12.11.2009

Кожен другий українець вважає дуже низькою загрозу розколу України – опитування

2 хв читати

Київ. 12 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кожен другий українець вважає дуже низькою загрозу розколу України. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного агентством "Українська проектна система".

Опитування проводилося телефонним способом з 4 по 10 листопада 2009 року, кількість респондентів – 1200 жителів різних міст і регіонів України від 18 років.

Відповідаючи на запитання "Як ви оцінюєте імовірність розколу України на західну і східну, де частина України може увійти до складу навколишніх держав?", 46,1% відповіли – дуже низька імовірність, 13,5% - нижче середньої, 20,5% - середня. Ще 3,8% сказали, що така імовірність вище за середній рівень і 4,5% - висока.

Як повідомила на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" керівник соціологічних проектів агентства "Українська проектна система" Олена Коваленко, в електоральних групах кандидатів у президенти України результати розподілилися таким чином: високу імовірність розколу бачать прихильники вкрай правих і вкрай лівих кандидатів. Зокрема, йдеться про лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока і лідера Комуністичної партії Петра Симоненка.

Низька імовірність розколу – у прихильників спікера парламенту Володимира Литвина і нинішнього президента Віктора Ющенка.

На думку політичного аналітика Інституту євроатлантичної інтеграції Володимира Горбача, деякі політики роблять ставку на тему розколу країни, проте на сьогодні це не дає певних результатів. Свідченням цього, за словами експерта, є те, що майже 60% респондентів вважають імовірність загрози розколу дуже низькою або нижчою за середню. "Нічого катастрофічного ця кампанія для України як цілісної держави не принесе", - резюмував В.Горбач.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА