16:17 13.03.2015

У процесі зміни Основного закону необхідно провести всеукраїнські конституційні збори - думка

2 хв читати

Київ. 13 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У рамках конституційного процесу доцільно організувати проведення всеукраїнських конституційних зборів, вважає директор Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв.

"Ми пропонуємо вашій увазі документ, який ми назвали "Основні завдання політики мирного розвитку". Це головні напрями, які потребують опрацювання", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Запропонований план складається з семи пунктів, перший з них - новий конституційний процес.

"Країна потребує організації нового конституційного процесу... Конституційний процес - це повторне формування нової державності України. Звичайно, це питання нової Конституції, нових, більш ефективних механізмів гарантії прав і свобод", - сказав А. Єрмолаєв.

Він додав: "Можливо, це той випадок, коли ми маємо ініціювати організацію проведення конституційних зборів, в якому через представницький мандат були б представлені громадяни України".

Директор Інституту стратегічних досліджень вважає, що таке зібрання могло б відповісти на запитання, що стосуються курсу держави, політичної системи, механізму прямої демократії, самоврядування.

Крім того, одним із завдань політики мирного розвитку є адміністративно-територіальна реформа. А. Єрмолаєв наголосив, що реформа місцевого самоврядування не повинна зводитися лише до питання децентралізації влади і бюджету.

Третьої завданням в Інституті стратегічних досліджень "Нова Україна" визначили муніципальну економіку як складову частину економічних реформ і політики децентралізації.

Відповідно до запропонованого плану, ще однією реформою має бути "ре-індустріалізація і стабільний економічний розвиток".

П'ятим напрямом реформ визначено забезпечення нового соціального балансу - "нова соціальна політика має забезпечити новий соціальний баланс для консолідації українського суспільства і запобігання загрози соціальної кризи".

Крім того, в рамках реформування різних сфер діяльності держави має бути сформована нова культурна політика.

"Сьоме завдання влади - розробка нової політики безпеки - безпеки розвитку, що передбачає створення неконфліктного суспільства і держави", - йдеться в переліку завдань політики мирного розвитку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА