16:43 14.04.2015

Розірвання договору між "КТІ" та ДП "ІМТП" приведе до зобов'язання виплат державою терміналу понад $600 млн

2 хв читати

Київ. 14 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Розірвання договору про спільну діяльність між приватним підприємством "Контейнерний термінал Іллічівськ" ("КТІ") і держпідприємством "Іллічівський морський торговельний порт" (ІМТП) спричинить необхідність повернення державою терміналу, як інвестору, інвестицій, які було вкладено в розвиток проекту з 2005 року (близько $56 млн - ІФ), і суми, яка еквівалентна не отриманій вигоді до терміну закінчення договору (до 2035 року).

Як повідомив під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок генеральний директор ПП "КТІ" Андрій Павлютін, ця сума становить нині близько $590 млн.

Він також зазначив, що місце компанії в порту вже пропонували іншим потенційним операторам.

"Коли ми говоримо про те, кому це вигідно, наприклад, ми брали участь в одній нараді з першим заступником міністра інфраструктури України, то порт (ІМТП - ІФ) привселюдно заявив, що наше місце вже запропоновано іншим компаніям-інтересантам, і, я так розумію, на умовах, більш вигідних тій компанії, оскільки було озвучено, зокрема, те, що замість мінімального гарантованого прибутку була ідея переходити на процентні виплати", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що розірвання цього договору може бути вигідне Іллічівському морському рибному порту, який, за даними А.Павлютіна, входить до активів бізнесмена Ігоря Коломойського.

Відповідаючи на запитання, якими будуть дії компанії у разі ухвалення Вищим господарським судом України рішення не на її користь, А.Павлютін зазначив: "У нас не буде виходу, окрім як позивався далі до порту і держави".

Як повідомлялося, Одеський апеляційний господарський суд 4 березня 2015 року залишив у силі рішення Господарського суду Одеської області про розірвання договору про спільну діяльність від 22 червня 2005 року між ДП "ІМТП" та "КТІ".

Як повідомила тоді прес-служба порту, рішення суду набуло чинності.

Порт також зазначав, що його керівництво готове забезпечити працевлаштування всім співробітникам контейнерного термінала, який буде повернено в структуру ІМТП, і виконання всіх соціальних гарантій згідно з умовами колективного договору.

На 15 квітня намічений розгляд Вищим господарським судом України касаційної скарги "КТІ" у справі щодо розірвання договору про спільну діяльність із ДП "ІМТП".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА