16:46 21.01.2016

Організатори акції пам'яті Маркелова і Бабурової в Києві звинувачують Громадянський корпус "Азов" і російських нацистів у нападі, їх опоненти це спростовують

2 хв читати

Київ. 21 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Організатори акції пам'яті російських опозиціонерів Станіслава Маркелова і Анастасії Бабурової звинувачують організацію Громадянський корпус "Азов" і російських неонацистів у нападі на її учасників, їх опоненти спростовують цю інформацію.

"В Україні досі ці акції проходили без проблем, але в цьому році учасники акції зазнали атаки близько 50 молодих людей. До цього часу в Україні не було представників російських нацистів, які вважають C. Маркелова і А. Бабурову своїми особистими ворогами. Тут, у Києві, біля кінотеатру "Жовтень", вони кричали ... нацистські гасла", - сказав правозахисник, директор "Інституту Республіка" Володимир Чемерис на прес-конференції в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що оскільки батальйон "Азов" (який наразі вже є полком - ІФ) є формуванням МВС України, було направлено звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з питаннями про те, чи є учасники нападу на акцію пам'яті С. Маркелова і А. Бабурової біля кінотеатру "Жовтень", в першу чергу громадянин Російської Федерації Роман Железнов і громадянин України Сергій Філімонов, співробітниками "Азова", і чи мають вони право на носіння зброї.

Присутній на прес-конференції С. Філімонов в свою чергу заявив, що він і його однодумці прийшли на акцію "для діалогу і дискусії".

"Ми прийшли туди не проти вбитих правозахисників і журналістів. Ми виступали проти того, щоб проводилися акції, спрямовані проти добровольців", - сказав він.

За його словами, акцію пам'яті С. Маркелова і А. Бабурової все ж таки провели 12 людей, яким ніхто не заважав, і вони навіть пройшли центром Києва.

С. Філімонов також звинуватив В. Чемериса в тому, що він захищає людей, які сповідують сепаратистські погляди, виступає проти декомунізації в Україні, чим порушує чинне законодавство.

Представник Громадянського корпусу "Азов" Назар Кравченко розповів журналістам, що націоналісти були змушені прийти на акцію 19 січня, оскільки в анонсі було зазначено, що учасники акції виступають проти "гомофобів із "Правого сектора" і нацистів з "Азова". "Ми прийшли поспілкуватися про те, чим є нацизм? Що це за клеймо", - зазначив він.

Н.Кравченко також заявив, що представники Громадянського корпусу "Азов" не застосовували насильства до учасників акції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА