15:55 25.07.2016

Жителів Кропивницького закликатимуть бойкотувати нову назву міста й підписатися під колективним позовом до суду

2 хв читати

Київ. 25 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Кропивницькому (колишній Кіровоград) готують колективний позов до суду, щоб оскаржити перейменування міста, заявляє керівник громадської організації "Перспектива міста" Артем Стрижаков.

"Учора в Кіровограді відбулися перші загальноміські збори... Ми ухвалили рішення від громадськості звернутися до суду. І одне з рішень - бойкотувати назву Кропивницький", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За словами громадського активіста, під бойкотом мається на увазі заклик до громадськості через різні канали інформації "не використовувати в усному мовленні, в листуванні з міською владою" назву "Кропивницький".

Народний депутат України від фракції "Опозиційний блок" Сергій Ларін заявив: "Сьогодні є два позови. Вони готові до підписання. Перший - від імені народного депутата, про те, що порушені мої права як законодавця, тому що мені не дали виступити, порушені норми регламенту і Конституції. Другий позов - від жителів міста. Знаю, що він не єдиний, в місті Кіровограді готують позов. Тобто ми будемо об'єднуватися для того, щоб ця постанова була скасована".

Нардеп зазначив, що в Кіровограді буде організовано збір підписів під позовом до суду, щоб оскаржити перейменування міста.

"Ми вже готуємо позови з ЄСПЛ, розуміючи рішення наших сьогоднішніх судів, - ми бачимо, як вони ставляться до позовів щодо перейменувань", - додав С.Ларін.

Раніше С.Ларін був головою Кіровоградської обласної державної адміністрації та депутатом облради.

Як повідомлялося, 14 липня Верховна Рада змінила назву міста Кіровоград на Кропивницький на виконання закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Того ж дня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про перейменування міста Кіровоград на Кропивницький.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА