14:17 18.08.2016

"Наш край" запускає перший онлайн-рейтинг ЖЕКів та ОСББ столиці

2 хв читати

Київ. 18 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партія "Наш край" запускає першу в Україні соціальну мережу для жителів багатоквартирних будинків Києва Facejek з опцією складання онлайн-рейтингу обслуговуючих ЖЕКів і організацій співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

"Чому Facejek? Тому, що ми хочемо показати справжнє обличчя кожного ЖЕКу, а також ОСББ і керівних компаній будинку. Унікальність у тому, що сайт зроблений у вигляді соціальної мережі, й аналогів йому не існує", - повідомив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, інтернет-ресурс надасть інформацію про всі багатоквартирні будинки Києва, також авторизовані відвідувачі зможуть поставити оцінку дому й порівняти чинні тарифи на обслуговування з іншими будинками.

Крім того, на сайті Facejek можна буде додавати інформацію, коментарі, фото, а також оцінювати роботу ЖЕКів, ОСББ тощо, що дасть змогу скласти рейтинг всіх будинків Києва, а також обслуговуючих організацій.

"Створені ОСББ не можуть знайти керівну компанію, оскільки ніде отримати об'єктивну інформацію про наявні на ринку компанії. Наш ресурс уперше надасть можливість порівняти компанії та вибрати кращу. А згодом ми плануємо зробити "чорний список" несумлінних компаній", - сказав О.Мазурчак.

На його думку, найважливішим у створенні сайту Facejek є наявність майданчика для комунікації між жителями кожного будинку.

"Сьогодні в будинках зі 100-200 квартирами люди не спілкуються й не знають своїх сусідів, тому навіть не можуть зібратися на збори щодо ОСББ. Вони є пасивними і не розуміють, що це їхня справа, їхній будинок. Тому портал дасть їм можливість спілкуватися, створювати в рамках свого будинку групу та обмінюватися коментарями ", - пояснив О.Мазурчак.

Він також повідомив про намір партії "Наш край" розіслати всім ЖЕКам столиці пропозицію використовувати Facejek для демонстрування результатів своєї роботи і комунікації з жителями обслуговуваних будинків

"Це можливість для ЖЕКів використовувати наш ресурс для того, щоб продемонструвати свою відкритість. Тобто ми отримаємо можливість спілкуватися не тільки між собою, а й з керівними компаніями або ЖЕКами. Також запропонуємо їм щомісяця розміщувати на сайті звіт про виконану роботу", - зазначив О.Мазурчак.

За його словами, на сайті вже представлено рейтинг будинків, складений на основі проведених партією "Наш край" опитувань жителів чотирьох районів Києва.

Нині Facejek працює в бета-версії, повноцінна версія сайту запрацює в понеділок (22 серпня - ІФ).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА