11:30 14.12.2016

Порошенко і Тимошенко лідирують у президентському рейтингу з незначним відривом - опитування

2 хв читати

Київ. 14 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко і лідер партії "ВО" Батьківщина "Юлія Тимошенко отримали б найбільшу підтримку українців на президентських виборах у разі їх проведення найближчим часом, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень" СОЦИС "та соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з даними опитування, оприлюдненими в середу в агентстві "Інтерфакс-Україна", П.Порошенка на наступних виборах підтримали б 14,7% респондентів, Ю.Тимошенко - 14,6% серед тих, хто планує брати участь в голосуванні і визначився зі своїм вибором .

Далі в президентському рейтингу йдуть керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко (10%), лідер партії "За життя" Вадим Рабинович (9,2%), лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко (9,2%), лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (7,8%).

За мера Львова Андрія Садового проголосували б 6,8% опитаних, лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока підтримали б 3,1%, народних депутатів Надію Савченко та Дмитра Яроша - по 2,4%. За екс-прем'єра Арсенія Яценюка проголосували б 1,1% респондентів, лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука - 1%.

Разом з тим 17,7% опитаних сказали, що проголосували б за іншого кандидата.

Участь в голосуванні на виборах президента, якби вони відбулися наступної неділі, мають намір взяти 71,8% опитаних, не мають наміру голосувати 25,4%.

Згідно з дослідженням, вибухонебезпечної ситуацію в країні вважають 23,2% респондентів, напруженою - 69,9%, стабільною - 5,1%.

Більше половини опитаних (54,3%) основною проблемою в Україні, що вимагає негайного вирішення, назвали військовий конфлікт на сході країни. 37,9% до таких проблем зарахували зростання цін на основні товари й інфляцію, а 37,8% - низький рівень зарплат і пенсій.

При цьому 33,9% українців вважають, що негайного вирішення потребує проблема тарифів на комунальні послуги, 27,5% - корупція в центральної влади, 26,9% - безробіття, 19,7% - висока вартість і низька якість медичних послуг.

Дещо менше опитаних хвилює соціальне розшарування (12,8%), корупція в правоохоронних органах (12%), недостатній рівень соціального захисту (10,6%), високий рівень злочинності, недостатня безпека на вулицях (7,5%).

Опитування було проведено 24 листопада - 2 грудня 2016 року серед населення України старше 18 років методом особистого формалізованого інтерв'ю. Репрезентативна, квотна вибірка 4 тис. респондентів у всіх регіонах України (без урахування населення Криму і непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей). Похибка вибірки не перевищує 1,5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА