15:30 23.12.2016

Українці вважають найбільшими досягненнями року перемогу Джамали на "Євробаченні" і виступ параолімпійців, невдачами – ситуацію із цінами, тарифами, курсом і боротьбою з корупцією

2 хв читати

Київ. 23 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – 88% українців тією чи іншою мірою вважають невдалою ситуацію з цінами на основні продовольчі товари та послуги в 2016 році, 83% назвали такою ситуацію з курсом гривні, 81% - ситуацію з тарифами на послуги ЖКГ і стільки ж – боротьбу з корупцією.

Як свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", презентовані на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, по 73% опитаних вважають головними невдачами розслідування вбивств на Майдані в лютому 2014 року, і переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі, 55% вбачають головну невдачу в переговорах з ЄС щодо надання Україні безвізового режиму.

Головним успіхом цього року 83% респондентів назвали перемогу співачки Джамали на пісенному конкурсі "Євробачення-2016", 76% виділили виступ українських спортсменів на Іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро.

65% українців виокремили як успіх тією чи іншою мірою ініціативу уряду щодо підвищення рівня мінімальної зарплати до 3200 грн, 63% - впровадження електронного декларування доходів чиновників, 61% - рівень боєздатності української армії, 60% - звільнення з російського полону нардепа Надії Савченко, 59% - виступ збірної України на Олімпіаді-2016.

Вступ у дію Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС як успіх оцінили 55% опитаних, зниження акцизу на ввезення вживанихавтомобілів з-за кордону – 52%, початок проведення держзакупівель через систему Prozorro – 49%, реформу децентралізації влади – 42%. При цьому з цих питань близько третини і більше респондентів не визначилися, чи вважати це успіхом або невдачею.

Понад 60% українців оцінюють як неуспешную політику влади в 2016 році щодо забезпечення економічного зростання в Україні, у сфері послуг ЖКГ, забезпечення стабільності гривні, у боротьбі з корупцією, щодо обмеження впливу олігархів на політику у сфері охорони здоров'я і соціального захисту населення, щодо реформи судової системи.

41% опитаних вважають радше успішною політику влади щодо забезпечення обороноздатності країни, але 50% вважають її неуспішною в цьому питанні. 28% вважають успішною реформу міліції/поліції, 65% вважають її неуспішною. 22% позитивно оцінили політику децентралізації влади, 62% назвали її неуспішною. 18% вважають, що влада є успішною в питанні отримання безвізового режиму з ЄС, 74% - неуспішною.

Опитування було проведено 8-18 грудня 2016 року. Було опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА