17:28 28.02.2017

Китайська держкомпанія China Haisum Engineering може інвестувати в українські проекти із садівництва $515 млн

2 хв читати

Київ. 28 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Асоціація "Укрсадпром" і китайська державна компанія China Haisum Engineering Co, Ltd підписали меморандум про взаєморозуміння, в рамках якого передбачено виділення $515 млн інвестицій на українські проекти із садівництва.

"З допомогою китайської корпорації українські садівники зможуть отримати $515 млн інвестицій протягом наступних двох років", - повідомив голова асоціації "Укрсадпром" Дмитро Крошка на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, заплановані інвестиції в рамках партнерства будуть освоєні в 16-ти областях України.

"Всі інфраструктурні проекти наших членів асоціації "Укрсадпром" - ІФ) будуть розглянуті, і я розраховую, що більшість з них буде профінансовано. На сьогоднішній день відібрано 18 проектів, суми інвестицій в яких від $200 тис. до $25 млн", - зазначив Д. Крошка.

Він також повідомив, що у підписаному 28 лютого меморандумі сторони визначили напрямки для інвестування. Йдеться про плодопереробку, будівництво фруктосховищ, три виробничо-логістичні комплекси, впровадження системи зрошення на 35 тис. га.

"На плодопереработку ми передбачили $170 млн, що мають забезпечити додаткові потужності і переробку до 500 тис. тонн свіжої плодово-ягідної продукції. Щодо фруктосховищ - це $130 млн і мінімальні потужності, яких ми маємо досягти - це 500 тис. тонн додатково до того, що ми маємо. На сьогодні ми маємо близько 280 тис. тонн одночасного зберігання", - сказав Д. Крошка.

Голова асоціації також зазначив, що фінансовим оператором у рамках цього проекту може стати один з українських державних банків.

Генеральний директор департаменту з міжнародних зв'язків China Haisum Engineering Co Гонг Чжюн уточнив, що на форумі в Пекіні 14-15 травня 2017 року заплановано підписання офіційного документа між представниками України і Китаю щодо спільного інвестування в Україні і одним з проектів буде садівництво.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА