15:42 24.03.2017

YouControl спростував звинувачення СБУ про незаконний збір інформації

2 хв читати

Київ. 24 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Звинувачення Служба безпеки України (СБУ) про несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та комп'ютерних мереж Міністерства юстиції, Державної фіскальної служби і Державної судової адміністрації України та незаконному продажі зібраних даних онлайн-сервісом YouControl є необґрунтованими, вважає адвокат YouControl Данило Глоба.

"Абсурдна ситуація. У 2015 році президентом України був ініційований законопроект, що став законом, про те, що публічна інформація відкритих даних, яка є складовою всіх цих реєстрів і багатьох інших, може вільно зберігатися, поширюватися, купуватися будь-яким суб'єктом права України, а також вільно використовуватися в складі будь-яких інформаційних продуктів, комп'ютерних програм, зокрема для комерційного використання. Тобто, наші абсолютно правомірні дії інкримінуються як злочин", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Д. Глоба також спростував будь-яку причетність компанії до незаконного збуту та використання електронно-обчислювальних машин, мобільних телефонів і програмного забезпечення російського виробництва, про що йдеться в рішенні суду.

"Жодного стосунку ні до РФ, ні до обладнання негласного знімання інформації ми не маємо. По-перше, тому що ми українська компанія і жоден наш співробітник або партнер не пов'язаний з РФ. Ніякі платежі не проводяться з цією країною", - зазначив він.

Як повідомлялося, СБУ 23 березня провела обшуки в офісі YouControl, а також в квартирах керівництва, співробітників і партнерів компанії. За її підрахунками, в обшуках брали участь близько 100 співробітником СБУ. Під час обшуків було вилучено близько 100 мобільних телефонів і ноутбуків.

Між тим, того ж дня в СБУ повідомили, що викрили київську комерційну структуру, що займалася незаконним збором і продажем інформації, що має статус обмеженого доступу, і є власністю держави.

"Фахівці Служби безпеки України зафіксували копіювання зловмисниками інформації, зокрема, з систем і мереж Міністерства юстиції, фіскальної служби і Державної судової адміністрації України. Комерсанти продавали клієнтам доступ до нелегально створеної бази, видаючи її як зібрану з відкритих джерел", - уточнюється в повідомленні СБУ.

Згідно з реєстром юридичних осіб, ТОВ "Ю-контрол" було зареєстровано у вересні 2014 року. Розмір статутного капіталу компанії становить 100 тис. грн. Її засновник – нинішній генеральний директор компанії Сергій Мільман.

YouControl позиціонує себе як інформаційно-аналітична платформа для бізнес-аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів. Центральний офіс компанії розташований у Києві.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА