15:13 13.06.2017

Мін'юст України готовий долучитися до розробки законопроекту про новий формат протидії російській агресії - Петренко

2 хв читати

Київ. 13 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міністерство юстиції України готове долучитися до розробки проекту закону про новий формат протидії гібридній агресії, яку веде Російська Федерація на сході України, заявляє міністр юстиції України Павло Петренко.

"Я думаю, що якщо буде таке доручення, то ми як Міністерство юстиції, включимося на майданчику РНБО в розробку такого законопроекту, що відповідатиме поточним реаліям і викликам гібридної війни, яку веде Росія з Україною", - сказав П.Петренко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, в цій гібридної війні є елементи не лише військових дій, але і інформаційної війни, провокацій, тероризму.

"Тобто це абсолютно новий виклик для сучасного світу, з ним зіткнулася Україна, а інші країни ще не стикалися, тому в цій частині позиція секретаря РНБО (Олександра Турчинова - ІФ) правильна, що на такі виклики необхідно реагувати новими методами, а не класичними, які були закріплені в законодавстві", - наголосив він.

Як повідомлялося, 13 червня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

" "Військові дії тривають на сході нашої країни вже три роки і переросли як за тривалістю, так і за масштабами формат АТО. Водночас потрібно відзначити, що антитерористична операція виконала дуже багато важливих завдань. Саме в рамках АТО ми зупинили агресора, змогли провести президентські, парламентські та місцеві вибори, а також звільнили значну частину окупованої території України... Настав час перейти до нового формату захисту країни", - сказав О.Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА