12:49 21.12.2017

Сім партій долають 5% бар'єр на виборах до ВР, зокрема політсили Рабиновича і Гриценка - опитування

2 хв читати

Київ. 21 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Сім політичних сил можуть пройти в парламент України, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з даними опитування, презентованого в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна", на запитання "Якби парламентські вибори відбулися наступної неділі" більшість респондентів серед тих, хто має намір брати участь у виборах, підтримали ВО "Батьківщина" (13,2%), 11,4% проголосували б за партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,4% підтримали б партію "Опозиційний блок", 7% - партію "За життя" Вадима Рабиновича.

Також до парламенту пройшли б Радикальна партія Олега Ляшка (6,0%), партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (5,3%) і об'єднання "Самопоміч" (5,1%).

За іншу партію проголосували б 4,3%, не змогли відповісти - 21,5% опитаних, 20,1% не брали б участь у виборах.

Найбільшою підтримкою в центрі України користується ВО "Батьківщина", на заході України - "Блок Петра Порошенка "Солідарність", на сході респонденти віддають перевагу партіям "За життя" і "Опозиційний блок".

Найбільша кількість тих, хто не брали б участь у виборах, живуть на півдні України.

Соціологічне дослідження проводилося 22-30 листопада 2017 року. Було опитано 2000 респондентів - жителів України віком від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.

У Верховній Раді VIII скликання представлені фракції від партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Опозиційний блок", "Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та ВО "Батьківщина".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА