15:49 23.01.2018

Притулок для тварин у Пирогові зазнає атак невідомих, поліцію просять вжити заходів - зоозахисниця

3 хв читати

Київ. 23 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Невідомі нападають на притулок для тварин у Пирогові, патрульну поліцію Києва попросили вжити заходів для встановлення зловмисників, заявляє президент товариства захисту тварин "SOS", засновник притулку Тамара Тарнавська.

"У 2015 році були отруєння тварин у притулку. У 2016 році було три отруєння тварин. У 2017 році було три обстріли притулку з вогнепальної зброї та одне отруєння. На початку 2018 року був обстріл тварин із вогнепальної зброї, вбивство одного собаки", - заявила вона на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За словами зоозахисниці, після нападу в січні цього року їй вдалося поговорити зі зловмисником телефоном, і той пояснив свої дії тим, що він таким чином "знімає стрес і що йому ніхто не заборонить приїжджати і стріляти".

Вона повідомила, що адміністрація притулку зверталася до правоохоронних органів і надавала всі наявні дані про зловмисників, проте жодних результатів розслідувань з боку правоохоронних органів немає.

Тим часом вона зазначила, що в березні притулку виповниться 21 рік, раніше на цьому місці розташовувався "цех з утилізації тварин". Притулок існує на пожертви громадян Західної Європи, міжнародних організацій Західної Європи, а в останні кілька років Київська міська державна адміністрація надавала допомогу, закуповуючи корми для тварин.

Т. Тарнавська розповіла, що в 2012 році територією притулку зацікавився народний депутат Віктор Янукович-молодший, "який хотів територію притулку забрати", однак революційні події зими 2013-2014 років завадили цьому.

За словами зоозахисниця, у зв'язку з атаками на притулок мер Києва Віталій Кличко провів зустріч із нею і главою патрульної поліції Києва Юрієм Зозулею і попросив ретельно вивчити ситуацію та проінформувати найближчим часом про вжиті заходи, та чи встановлено зловмисників.

Т. Тарнавська зазначила, що є група людей, яка намагається пов'язати події навколо притулку з діями забудовників, які нібито знищують притулок, щоб захопити землю. "Я абсолютно переконана в тому, що за цим не стоять забудовники", - вважає вона.

У свою чергу заступник директора комунального підприємства "Київське інвестиційне агентство" Богдан Чорний заявив: "Ми бачили припущення деяких ЗМІ про те, що окремі забудовники знищують притулок для тварин, тому що там має бути побудований гірськолижний комплекс. Ми хотіли б одразу цю ситуацію спростувати".

За його словами, агентство проводить підготовчу роботу зі складання передконкурсної документації, проект лише опрацьовується, і ще немає чіткого твердження, що цей проект виставлять на інвестиційний конкурс. Представник комунального підприємства зазначив, що територія, де він може бути реалізований, не готова, оскільки межує зі сміттєвим полігоном.

Тим часом Б.Чорній додав, що притулок розташований на відстані 300 метрів від місця можливого будівництва.

"Це лише концепція. Для того щоб вона була втілена в життя, необхідно вирішити низку питань і земельних, і архітектурних, і містобудівних, і екологічних", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА