13:19 27.01.2020

ВГО "Земляцтво - рідний Донбас" створена для допомоги в досягненні миру на Донбасі, його реінтеграції та відновлення - Бахтеєва

2 хв читати

Київ. 27 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Створена 9 січня Всеукраїнська громадська організація "Земляцтво - рідний Донбас" ставить перед собою за мету досягнення миру на Донбасі, реінтеграцію регіону в Україну та його відновлення.

"Нас усіх об'єднує те, що ми родом з Донбасу, і те, що ми всі земляки. Мета нашої організації об'єднати всіх разом у дуже скрутний час в ім'я лише одного слова - мир. Це непросте, але найголовніше слово. Мир потрібен усій Україні, тому що без нього не буде процвітаючої України. І без Донбасу не буде успішної, процвітаючої України", - сказала на прес-конференції в понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна" заслужений лікар України, народний депутат попередніх скликань Тетяна Бахтеєва.

Вона наголосила, що трьома цілями цієї організації є мир на Донбасі, реінтеграція Донбасу та відновлення Донбасу. "Мир - це те, про що мріють мільйони людей. Ми сподіваємося, що і з нашою допомогою, і з допомогою тих дій, які здійснює президент Володимир Зеленський, які ми побачили в "нормандському форматі", обов'язково буде мир", - зазначила Бахтеєва.

Екс-нардеп наголосила, що за час конфлікту на Донбасі загинуло більше ніж 13 тис. людей, з яких понад 130 дітей. Не менше ніж 200 дітей було поранено. "Дорослі і діти у XXI столітті в центрі Європи не повинні помирати від снарядів і куль", - заявила вона.

Бахтеєва вважає, що людям, які постраждали від бойових дій, переселенцям недостатньо лише допомоги держави, і для цього створено організацію "Земляцтво - рідний Донбас".

У роботі організації також братимуть участь екс-народний депутат, президент холдингу NORD Валентин Ландик, багаторазовий чемпіон Паралімпійских ігор з плавання, почесний громадянин Донецька і Слов'янська Віктор Смирнов, екс-заступник голови Донецької ОДА Борис Адамов, співачка і громадський діяч Ганна Славська.

Адамов зазначив, що організація планує взаємодіяти з Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, на яке покладено багато функцій. "Це як на конячку навантажити величезну кількість вантажу, що вона потім не в змозі рушити", - вказав він.

За його словами, організація має необхідний інтелектуальний і людський потенціал, щоб активно допомагати у вирішенні всіх питань, пов'язаних із конфліктом на Донбасі та його наслідками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА