14:56 24.03.2020

"Сінево" передала Центру громадського здоров'я обладнання для діагностики Covid-19 методом ПЛР

2 хв читати

Київ. 24 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Компанія "Сінево", що входить до шведського медичного холдингу Medicover, передала Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) обладнання для діагностики Covid-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), що є на сьогодні найточнішим методом діагностики цього захворювання.

Про це директор з розвитку "Сінево" Микола Бутенко повідомив під час прес-конференції в режимі онлайн в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Обладнання виробництва швейцарської компанії Roche дасть змогу підвищити швидкість і кількість проведених тестів на Covid-19, а також істотно підвищить точність аналізів, прибравши з процесу людський фактор.

Потужності аналізатора - 96 тестів за годину, тестування може проводитися на різних видах біоматеріалу (кров, слина, спинномозкова рідина та інші).

Компанія "Сінево" вже доставила обладнання до вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ у Києві, яка виконуватиме аналізи на Covid-19.

"В Україні через велику вартість обладнання цей початковий етап тестування, як правило, проводять "вручну" співробітники лабораторії. Це обмежує швидкість і кількість виконаних аналізів. Використання нового аналізатора дасть змогу мінімізувати людський фактор. У результаті ми суттєво збільшимо кількість виконаних тестів і усунемо ризик людської помилки", - сказав Бутенко.

Використання нового обладнання підвищить безпеку роботи співробітників лабораторії, оскільки апарат виконує процес виділення РНК з біоматеріалу самостійно, тому співробітникам лабораторії тепер не доведеться контактувати зі зразками потенційно зараженого біоматеріалу.

Для введення в експлуатацію аналізатора представники Roche Diagnostics в Україні здійснять запуск і налагодження роботи обладнання, а також спеціальний інструктаж із роботи з комплексом для співробітників лабораторії ЦГЗ.

Метод ПЛР виявляє безпосередньо ДНК або РНК вірусу в біоматеріалі, тому цей метод є найточнішим у світі для діагностики Covid-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА