14:49 07.10.2021

Укрексімбанк не виплачуватиме голові правління зарплату під час його відсторонення

2 хв читати

Київ. 7 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державний Укрексімбанк (Київ) не виплачуватиме голові правління банку Євгену Мецгеру заробітну плату під час його відсторонення через напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі фінустанови, повідомила голова наглядової ради Укрексімбанку Оляна Гордієнко.

"Наглядова рада відсторонила голову правління Мецгера без отримання заробітної плати і присутності його на робочому місці", - сказала вона на прес-брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За її словами, в разі звільнення голови правління, банк мав би виплатити йому в останній день роботи грошову допомогу в розмірі щонайменше шестимісячного середнього заробітку.

Вона також зазначила, що наглядова рада створила комісію з етики банку і займається оцінкою дій голови правління фінустанови щодо їх відповідності стандартам, які є в кодексі етики банку та кодексі корпоративного управління.

Як повідомлялося, 4 жовтня на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером нібито через одне з питань, яке не сподобалось. Як стверджує керівник "Схем" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю та самого нападу видалено.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства й, у свою чергу, звинуватив їх у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, у діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Наглядова рада Укрексімбанку 6 жовтня відсторонила голову правління Мецгера на період розслідування нападу на журналістів і призначила виконувачем обов'язків голови банку члена правління Сергія Єрмакова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА