11:55 26.01.2012

Екс-власники столичного готелю "Славутич" заявляють про незаконне позбавлення їх прав власності й мають намір звернутися до ЄСПЛ

3 хв читати

Київ. 26 січня. IНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Колишні власники готелю "Славутич" (Київ) заявляють про порушення законодавства під час процедури банкрутства-вилучення готелю й у зв'язку з цим мають намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це вони заявили на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"Навіть якщо в нас заберуть усе, в Страсбурзі все одно вже є (позов до ЄСПЛ - ІФ)", - сказав міноритарний акціонер компанії Мстислав Скоробогатов, коментуючи силове захоплення готелю, що сталося 20 січня 2012 року.

При цьому міноритарій назвав безпідставною інформацію про нібито його причетність до організації подій, пов'язаних із захопленням готелю "Славутич", а також про порушення стосовно нього низки кримінальних справ. Він також уточнив, що володіє лише 1% акцій ВАТ "Готель "Славутич", а не 49,9%, як повідомляють відкриті джерела.

За словами М.Скоробогатова, ініціатори силового захоплення готелю "Славутич" діяли в інтересах екс-віце-спікера Держдуми РФ Олександра Бабакова (нині депутат Держдуми РФ поточного скликання, член комітету в міжнародних справах, фракція "Єдина Росія" - ІФ).

Юрист-консультант Михайло Негреша, який був присутній на прес-конференції, у свою чергу, зазначив, що справу про банкрутство готелю "Славутич", яку ініціювало ТОВ "Сталькон-М" і яка стала основою позову про вилучення будівлі готелю в ПП "Базис-Пром", порушив Господарський суд Києва та залишила без змін апеляційна інстанція з порушеннями чинного законодавства.

"Так само було заслухано й касаційні скарги у Вищому господарському суді", - сказав він.

За словами М.Негреші, рішення про витребування майна та постанову, згідно з якою його залишили в силі, також було оскаржено в касаційній інстанції, однак минув майже місяць, а скаргу так і не направили до Вищого господарського суду України.

Він також повідомив, що Госпсуд Києва призначив арбітражним керуючим і розпорядником майна готелю Олексія Щербаня, який є також власником ВАТ "Готель "Славутич", і на користь якого вилучається будівля готелю "Славутич".

Співвласник ПП "Базис-Пром" Абдулла Бані Насер також повідомив про намір звернутися до президента України Віктора Януковича з проханням сприяти у вирішенні конфлікту.

Як повідомлялося, Абдулла Бані Насер і М.Скоробогатов, які є співвласниками ПП "Даско", що опосередковано володіло готельним комплексом "Русь", а також 50-відсотковими частками в торговельно-розважальному центрі "Метрополіс" і торговельному центрі "Метроград" (обидва Києві), в січні 2009 року звернулися до ЄСПЛ з позовом проти України у зв'язку з порушенням прав власності, що сталося внаслідок рейдерського захоплення зазначених об'єктів у листопаді 2006 року. У своєму позові вони оцінювали збиток від рейдерських дій у розмірі $250 млн.

Тоді Абдулла Бані Насер і М.Скоробогатов пов'язували захоплення з компанією VS Energy International, бенефіціарами якої є кілька російських підприємців, а також депутат Держдуми РФ О.Бабаков.

"ВС Енерджі Інтернешнл Україна", пов'язана з VS Energy International, є керуючою компанією ТОВ "Прем'єр Інтернешнл", що об'єднує готелі під брендом Premier Hotels (на сьогодні - готелі "Прем'єр Палас" у Києві, "Ореанда" в Ялті, "Дністер" у Львові, "Аврора" й "Космополіт" у Харкові та "Стар" у Мукачевому).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА