18:56 12.10.2023

ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" відновило роботу і має намір змінити назву

2 хв читати
ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" відновило роботу і має намір змінити назву

Державне акціонерне товариство "Будівельна компанія "Укрбуд" до 1 січня 2024 року планує затвердити стратегію розвитку на п'ять років і змінити назву, повідомив голова наглядової ради ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" Віктор Лещинський під час пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"Назву визначено, але ми зможемо її озвучити після її узгодження (з ФДМ - ІФ-У). Також обов'язково компанія подасть на реєстрацію торговельної марки за напрямами, якими займаємося, щоб унеможливити її використання в приватному секторі (як це сталося з компаніями, пов'язаними з Микитасем, - ІФ-У)", - сказав Лещинський.

Як повідомлялося, у січні 2023 року Фонд держмайна України отримав в управління "Укрбуд" як актив, що не підлягає приватизації.

"Компанія активна, зараз відновлюємо напрям будівництва. У нас уже в портфелі шість виграних тендерів, це об'єкти соціальної та інженерної інфраструктури", - повідомив голова правління ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" Андрій Ільїн.

Він зазначив, що крім безпосередньо будівництва важливими напрямами є навчання робітничих спеціальностей, включно з атестацією та переатестацією, і робота проєктних інститутів.

"На базі освітніх комбінатів буде сформовано кваліфікаційні центри в кожному з регіонів - Запоріжжі, Кривому Розі, Одесі, Сумах і Дніпрі. Проєктні інститути у складі компанії, на жаль, були в занепаді. Зараз формується портфель замовлень. Я їздив регіонами, спілкувався зі структурними підрозділами, ми проговорили плани розвитку проєктного напряму", - сказав Ільїн.

Також уже розроблено і подано стратегічний план розвитку компанії на п'ять років до органу управління, ФДМ.

Лещинський наголосив, що з середини літа цього року компанія отримала нове правління, менеджмент, що й дало змогу розпочати реформи.

"Наразі команда почала змінювати позиції та підходи в роботі. Наша мета - очистити механізми управління компанії, щоб прибрати всі корупційні ризики, щоб була прозора робота для всіх партнерів, з якими працюватимемо. Ми готові пройти будь-який потужний аудит. Хочемо впровадити сучасні технології менеджменту проєктами та налагодити той стан справ, щоб довіра до ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" була на найвищому рівні", - повідомив Лещинський.

Він наголосив, що підприємство має отримувати прибуток, тому активно опрацьовуються всі напрями будівництва, проєктування та підготовки відповідних кадрів з ефективного управлінням майном.

"Найближчим часом маємо отримати на ринку абсолютно конкурентоспроможного державного оператора будівництва", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА