09:51 18.10.2014

Прес-реліз Українського незалежного центру соціологічних досліджень "Пошук" за результатами регіонального соцопитування "Електоральний вибір до Верховної Ради України–2014" в одномандатному виборчому окрузі №143

2 хв читати

Центр соціологічних досліджень "Пошук" провів з 4 по 11 жовтня 2014р. опитування в одномандатному виборчому окрузі №143 за квотною вибіркою, що репрезентує населення округу понад 18 років за статтю, віком, типом поселення. Опитано 985 респондентів. Основна мета проведеного дослідження, - вивчення електоральних преференцій жителів одномандатного округу №143, в який входять м.Ізмаїл, м.Рені та села відповідного району, по відношенню до майбутніх 26 жовтня виборів до Верховної Ради України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Дослідження показало, що так звані політтехнології, коли виборчий бюлетень налічує понад 20-30 кандидатів, "розпорошення" електорального поля не працює. Виборець вже чітко орієнтується, хто йде на вибори свідомо працювати, а хто робить "масовку" (або з кого роблять "масовку"). Вибори до Верховної Ради України-2014 показали, що у списку одного округу (наприклад №102) може бути навіть чотири (!) однакових не тільки прізвища, але й імена, і навіть по батькові (у 2-х).

Результат опитування в окрузі №143 показав, що серед 29 кандидатів-мажоритарників даного округу в лідери виходить ДУБОВОЙ Олександр Федорович, який набирає 31,7%; на друге місце виходить УРБАНСЬКИЙ Олександр Ігорович - 16,3%. Однак якщо брати до уваги лише тих респондентів, які прийдуть голосувати на виборчу дільницю, то результат змінюється на 38,6% проти 19,6% відповідно. Інші кандидати відстають від цієї двійки в значній мірі.

Серед партій, які зареєстровані в ЦВК, по одномандатному округу №143 лідирує партія "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", - 16,9% і впритул до неї, 15,7%, підійшла партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна". Впевнено долає 5% бар'єр політична партія "Опозиційний блок" - 8,5% і показала свою реальну можливість увійти у Верховну Раду політична партія "Об'єднання "САМОПОМIЧ" - 5,7%. Враховуючи, що 15% респондентів ще не визначилися в своєму виборі, партії, які близькі до прохідного 5% бар'єру: КПУ, партія "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, ВО "Батьківщина", партія "Громадянська позиція" в тиждень, що залишився до виборів, будуть жорстко боротися за свого виборця щоб увійти до Верховної Ради України.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА