17:14 21.02.2015

Політичний експерт, керівник центру "Третій сектор" А.Золотарьов: Новий запорізький губернатор Резніченко – людина рівновіддалена від політиків та олігархів

2 хв читати

Запорізька область – це прифронтовий регіон із достатньо складною політичною ситуацією, регіон, в якому не припинялася війна між кількома фінансово-промисловими групами. Тому губернатором тут має бути людина рівновіддалена як від політичних, так і від фінансово-промислових, олігархічних груп. І Валентин Резніченко – саме така кандидатура. Так прокоментував призначення губернатора Запорізької області політичний експерт, керівник центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Не секрет, що до Запоріжжя виявляли цікавість як групи Ріната Ахмєтова, так і Ігоря Коломойського. У цій ситуації було прийняте, на мій погляд, достатньо адекватне та вірне рішення: призначити губернатором кандидатуру рівновіддалену від цих груп. Тим більше, Валентин Резніченко належить до категорії людей, які зробили себе самі", - наголосив експерт.

За його словами, новопризначений запорізький губернатор не має жодного відношення до будь-якої з промислових груп, адже не приватизовував шматки народної власності та не "віджимав" бізнес.

"Він виріс як менеджер, як бізнесмен у Дніпропетровську, потім відповідав за розвиток радіомереж, працював в "Українському медіа холдингу". Відомий як достатньо жорсткий та професійний менеджер і управлінець. Тож, враховуючи ситуацію, що склалася у регіоні, таке призначення президента Порошенка є цілком виправданим", - зазначив А.Золотарьов.

Експерт підкреслив, попередні губернатори, що були призначені і за часів Ющенка, і за часів Януковича, починали грати у політику або ставали залежними від олігархічних груп. Це, на думку А.Золотарьова, впливало на характер рішень, що приймалися, та призводило до того, що губернатори займалися зовсім не тим, чим повинні були б.

"Тому нині й робиться ставка на людину, яка проводитиме лінію саме в інтересах держави. Перед ним, перш за все, постануть завдання вирішення економічних і соціальних питань, а також забезпечення стабільної ситуації в регіоні", - заявив політолог.

Нагадуємо, президент України Петро Порошенко призначив губернатором Запорізької області Валентина Резніченка. Відповідний указ опубліковано на сайті Глави держави.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА