10:26 30.03.2016

Фахівці інтернет-магазину "Розетка" розповіли про популярні літературні напрямки

3 хв читати
Український онлайн-магазин "Розетка" представив ряд видань, які користуються найбільшим попитом у вітчизняних читачів. Вони включають кулінарну, наукову та пригодницьку літературу. Розглядаючи сучасну літературу, можна помітити, як впливає на книги ритм сучасного життя. Справа не тільки в появі нових творів, жанрів, напрямків. Перш за все, дещо змінився підхід до читання.

Книги

Прикладами такої прози можуть служити твори Надії Гербіш. Серед них особливо відомий цикл "теплих історій" — ліричних мініатюр. Це "Теплі історії до кави" та "Теплі історії до шоколаду". За минулий рік короткої прози віддали належне відразу кілька авторів. Наприклад, Василь Махно вдало дебютував із збіркою "Дім у Бейтінґ Голль". Вже відомий автор Олексій Чупа представив "Казки мого бомбосховища". А незабаром поет і прозаїк Андрій Любка познайомить читачів зі збіркою оповідань "Кімната для печалі". Цікаво, що торішньою роботою автора став твір з області великої прози — роман "Карбід". Раз вже зайшла розмова про популярне читання, слід задуматися — що найчастіше читають сучасні люди? На це питання багатьом доведеться правдиво відповісти — записи з соціальних мереж і блогів. За останні роки в цьому середовищі з'явилися свої знаменитості. А відомі блогери, що прославилися в мережі, випускають власні книжки. Ця тенденція, безсумнівно, вельми цікава. Деякі експерти, щоправда, вважають, що не варто вважати її революційною. Адже якість тексту, по суті, не залежить від того, де і як він був створений. Але, з іншого боку, цей формат має свою специфіку.

Книги

Зазвичай записи блогу порівняно лаконічні. Тому подібні твори нерідко — збірки оповідань або есе. Це може бути кулінарна книга або набір подорожніх нотаток. Крім того, блог зазвичай починають вести як щоденник для себе і близьких знайомих. Ця атмосфера затишного віртуального простору може зберегтися, навіть коли кількість читачів перевалює за тисячу. Тому стиль таких творів зазвичай легкий, невимушений, нагадує живу розмову автора з читачем. Нарешті, подібні книжки частіше ставляться до документальної літератури, ніж до художньої. До цього заохочує традиційна тематика щоденника — поточні події і роздуми про них. Також варто згадати твір дизайнера Наталі Ратковскі "Малюй щодня". Ця мотивуюча книжка для всіх любителів малювати стала результатом проекту автора "365". Наталі Ратковскі щодня виконувала замальовки, описуючи процес і результати в блозі. А разом з нею до цього малювального марафону підключилися багато її передплатників.

Книги

Нинішня література строката і багатогранна. Нові процеси, що відбуваються в світі, стають для неї будівельним матеріалом. А сучасний спосіб життя обумовлює її особливості. Наприклад, інтернет-публікації викликають звичку читати швидко, поверхово, невеликими блоками. З одного боку, це зумовило популярність малих форм прози: оповідань, есе. З іншого боку, читання романів стало бажаним відпочинком від постійної метушні і поспіху. Крім того, соціальні мережі і блоги також внесли свій вклад в розвиток літератури. Вони, крім іншого, стали платформою для становлення нових авторів. Уже поширеним явищем стала поява книг, матеріал для яких накопичувався в блогах.

Книги

Ознайомитися з новинками сучасної літератури пропонує інтернет-магазин "Розетка". Тут представлена книжкова продукція великої кількості видавництв, що включає кілька тисяч творів різних жанрів і напрямків. Система пошуку допоможе швидко вибрати з них необхідні книжки. Повна версія публікації доступна на B2Blogger.com.
РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА